Punctajul Subiectului:
  • 0 Vot(uri) - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sfat sistem fotovoltaic
#1
Bună ziua. De curând am luat pentru rulota noastră Hymer Eriba o baterie cu gel de 80Ah și ma bate gândul sa montez și un sistem fotovoltaic, dar habar nu am care ar trebui să fie configurația. Ca și consumatori, în afara de becuri și pompa, nu am nimic, dar fiind la inceput cred ca în timp se vor mai adauga . Nu însă sistem TV! Ce ma sfătuiți în aceasta privință? Trebuie să spun că aș dori să fac ceva trainic care sa nu trebuiască sa îl înlocuiesc prea curând. Mulțumesc
Raspuns
#2
Mareste putin bateria, la 100Ah. Sistemul fotovoltaic mai mult de 150W nu cred ca e necesar pentru ce consumatori ai acum. Chiar daca maresti consumul, tot o sa fie ok. Dar pune o baterie mai mare!
Homo homini lupus
--------------------------------------
Incercati sa ma sunati, daca nu raspund, imi verific mailul cel putin de 3 ori pe zi: oneminute[pe]gmail[punct]com

Bere
Raspuns
#3
Pune  2 panouri de100 w ,oricum mai mult de 7-8 A nu vor baga .Acumulator de 100 A (bun ai 80 A )  ca sa tine si un frigider cu compresor ...un tv...o sa vezi ca vor veni si astea cu timpul.
Serghei
Sector 3,Bucuresti
tel 0788344586
Raspuns
#4
Mulțumesc mult. Bateria abia am cumpărat - o, asa ca nu as vrea sa o schimb. Însă mă întreb ce putere ar trebui să aibă panoul și ce fel de controller ar trebui să aibă.
Raspuns
#5
Dragă Zoli,

Eu așa aș face dacă aș fi în locul tău:

1. rămâi cu bateria pe care o ai deja. Asta e! Ar fi fost ceva mai bine dacă era de 100 de amperi, dar nu te întrista, este foarte bine și așa. Vei vedea în timp, dacă îți va trebui o baterie mai mare sau este bună aceasta.

2. Eu aș monta pe rulotă un panou fotovoltaic FLEXIBIL de 100 W - 400 de lei. Este foarte ușor de montat. Panoul nu are greutate și cred că îți ajunge și de 100 W. Din păcate, pe piața românească nu există panouri fotovoltaice flexibile mai mari de 100 W. Sunt absolut convins că, dacă vrei să-ți montezi un panou fotovoltaic, este suficient unul de 100 w. Așa am eu și nu am avut probleme.  Tu, faci cum crezi și cum vrei.A propos, bateria mea este de 100 Ah, baterie românească, normală, Rombat, am dat 350 de lei pe ea.

3. Controller-ul. Eu am unul de 30 A (150 de lei), are două mufe USB. Încarc acolo tableta, telefoanele, boxele (radiourile).

4. Firele este bine să le pui cât mai groase, dar nu exagerat. Eu am firele de 6.

5. Dacă ai o rulotă englezească, dai jos antena - și așa nu o folosești - și treci firele prin gaura rămasă. 

În câteva ore, maxim o zi ai lucrarea gata.  Wink  

Spor la treabă!!! 

Bye
Raspuns
#6
Mulțumesc pentru răspuns. Rulota nu e englezeasca, e Hymer Eriba. Acum ma gândesc dacă sa fac eu montajul, din ce am văzut nu e prea greu, sau sa ma duc la un service specializat pentru ca nu prea am mult timp la dispoziție. Acum vreau să fac un acoperiș pentru rulota pentru ca vine iarna și mi se pare important.
Raspuns
#7
Ține-ți banii în buzunar și ia-ți bere. Nu îi da pe manoperă. E simplu de montat!  Wink

Succes!
Raspuns


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)