Punctajul Subiectului:
  • 0 Vot(uri) - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
montare trapă ventilație și panouri solare fotovoltaice
#1
Salutare,

Recent am achiziționat un Renault Trafic de transport marfă (categoria N1). Am în plan să îl transform într-un camper. Nu îi voi modifica peretele despărțitor, prin urmare, din câte am înțeles nu va fi nevoie să îl declar la RAR ca autorulotă. Totuși, dacă vreau să montez o gură de aerisire și o trapă de ventilație ( precum aceasta: https://www.emag.ro/trapa-cu-ventilator-...DKMV27MBM/ ) va fi necesară decuparea plafonului. Este necesară vreo aprobare de la RAR pentru acest lucru?
De asemenea, vreau să montez un panou solar care să îmi alimenteze o baterie de 12V. De asemenea, bateria va putea fi încărcată și în timpul mersului de la priza tip brichetă a mașinii. Este o idee bună? Cu această baterie vreau să alimentez o ladă frigorifică, câteva leduri și pompa cu apă. Am nevoie de vreo aprobare de la RAR pentru acest tip de instalație? Este obligatoriu să montez panoul fotovoltaic într-un centru specializat pentru a obține vreo aprobare? 
Mulțumesc
[-] Pentru aceasta postare, Gobi a primit Likeuri de la 1 utilizator
  • Florin Smolnicki
Raspuns
#2
Salut.Cred ca cel mai bine faci RAR cu mașina nemodificata ,adică cu panou si goală în spate.Dupa ,poti sa faci ce modificări vrei ,doar ca dupa 1 an cand faci ITP trebuie sa ai panoul despărțitor. Nu cred ca se uita in spate ,mai ales daca pui 50 ron in plus! Bateria auxiliara nu poti sa o încerci la brichetă. O încarci cu panoul solar ,sau de la alternator cu un montaj separat cu fire groase.La brichetă poti sa pui consumatori mici gen încărcător telefon ,compresor .Spor la treabă si mai răsfoiește ,informatii sunt destule..

Trimis de pe al meu SM-A320FL folosind Tapatalk
[-] Pentru aceasta postare, andreigrigoras74 a primit Like de la 2 utilizatori
  • Florin Smolnicki, Gobi
Raspuns
#3
(02-15-2022, 10:41 PM)andreigrigoras74 A scris: Salut.Cred ca cel mai bine faci RAR cu mașina nemodificata ,adică cu panou si goală în spate.Dupa ,poti sa faci ce modificări vrei ,doar ca dupa 1 an cand faci ITP trebuie sa ai panoul despărțitor. Nu cred ca se uita in spate ,mai ales daca pui 50 ron in plus! Bateria auxiliara nu poti sa o încerci la brichetă. O încarci cu panoul solar ,sau de la alternator cu un montaj separat cu fire groase.La brichetă poti sa pui consumatori mici gen încărcător telefon ,compresor .Spor la treabă si mai răsfoiește ,informatii sunt destule..

Trimis de pe al meu SM-A320FL folosind Tapatalk

Multumesc frumos pentru raspuns
Raspuns


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)