Forum Despre Rulote - Comunitatea rulotistilor amatori si cu chef de vorba!
Oglinzi ajutatoare pentru mersul cu rulota - Versiune listare

+- Forum Despre Rulote - Comunitatea rulotistilor amatori si cu chef de vorba! (http://www.despre-rulote.ro)
+-- Forum: Discutii cu si despre rulote! (http://www.despre-rulote.ro/Categorie-Discutii-cu-si-despre-rulote)
+--- Forum: Sfaturi Tehnice (http://www.despre-rulote.ro/Categorie-Sfaturi-Tehnice)
+---- Forum: Sfaturi Tehnice - Diverse sfaturi rulote, autorulote, proiecte, masini (http://www.despre-rulote.ro/Categorie-Sfaturi-Tehnice-Diverse-sfaturi-rulote-autorulote-proiecte-masini)
+---- Subiect: Oglinzi ajutatoare pentru mersul cu rulota (/Discutie-Oglinzi-ajutatoare-pentru-mersul-cu-rulota)Oglinzi ajutatoare pentru mersul cu rulota - Cristi - 05-20-2016

Colegi, cat de utile/bune sunt aceste oglinzi? Imi cumpar oricum, sa vad daca ma ajuta la mersul cu rulota, dar sunt curios daca mai are cineva asa ceva, si daca functioneaza sa vezi in stanga daca vine cineva in depasire.

Ce ziceti?


RE: Oglinzi ajutatoare pentru mersul cu rulota - Doru Negru - 05-20-2016

Cristi , aceste oglingi nu sunt pentru spate departe , sunt un moft pentru asa zis unghi mort , adica te scuteste de a mai intoarce capul stanga dreapta pentru a privi peste umar , zona unde nu vezi in oglinda laterala si nici cu coada ochiului .

Eu am asa ceva : http://olx.ro/oferta/oglinzi-suplimentare-rulota-remorca-ID5Iwts.html  ,  masina este mai ingusta decat rulota si le port pentru a ma proteja atunci cand intru in depasire , ue depasesc cu 80 - 100 km/h , dar daca din spate vine vreun cocalar cu 200 km/h si eu intru in depasire sigur ma spulbera .


RE: Oglinzi ajutatoare pentru mersul cu rulota - Cristi - 05-20-2016

Asa am si eu (sau ma rog, am avut ca le-am pierdut). Ma gandesc ca au unghi reglabil (prin intoarcere) si pot sa le fixez sa vad, cum zici si tu, cand vine cineva din spate cu viteza super-luminica.

Oglinzile astea, pe care ai tu, nu-mi plac, trepideaza, mi se pare ca strica si oglinda originala a masinii, intampinand o rezistenta sporita in vant si avand parghia mare.

Din acest motiv, ma gandesc la alternative.


RE: Oglinzi ajutatoare pentru mersul cu rulota - Marius Rotaru - 05-20-2016

Pentru ceea ce vrei tu oglinzile alea mici nu iti sunt bune.
Orice ai face ai nevoie ca oglinda sa fie deparatata de caroserie, altfel nu dispare unghiul mort dintre coltul fata si  coltul spate al rulotei.
Eu cu oglinzile masinii vad mult mai in lateral decat cu oglinzile suplimentare, dar exista acel unghi mort, exact in zona in care ar trebui sa ii vezi pe cei ce vor sa te depaseasca.


RE: Oglinzi ajutatoare pentru mersul cu rulota - Cristi - 05-20-2016

Nu vreau sa ma ajute sa vad daca am in spatele rulotei ceva, vreau sa ma ajute sa vad daca vine ceva din spate de pe contrasens, sa pot sa intru in depasire. Le-am comandat, daca ma ajuta sau nu, vedem cand vin. Daca nu ma ajuta, le vand pe OLX cu dublu pret sa ma fac negustor Smile

Cam asa!


RE: Oglinzi ajutatoare pentru mersul cu rulota - Ersilian - 03-23-2017

Unde găsesc acest tip de oglinzi de vânzare in România ? 
Mulțumesc


RE: Oglinzi ajutatoare pentru mersul cu rulota - Ciprian Rosca - 03-23-2017

Noi pe :olx.ro,motorhome.ro,camping-spareparts.ro.
Folosite pe olx ,lajumatate sau  pune o intrebare pe forum la sectiunea ,,cumparari".
Sunt utile in trafic cand esti cu rulota.


RE: Oglinzi ajutatoare pentru mersul cu rulota - Ersilian - 03-23-2017

Unde găsesc acest tip de oglinzi de vânzare in România ? 
Mulțumesc


RE: Oglinzi ajutatoare pentru mersul cu rulota - Cristi - 03-24-2017

@Ersilian , colegul Ciprian ti-a raspuns mai sus putin. Daca nu gasesti pe siteurile alea, nu stiu in alte parti, dar poti incerca la sectiunea de cumparari!