Punctajul Subiectului:
  • 0 Vot(uri) - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reparatie roata ghidaj rulota
#1
Salutari, in ultima mea calatorie am avut o problema la roata de ghidaj. Nu mai strangea corect manerul de blocare a rotii, desi parea ca e strans am avut surpriza sa imi cada roata in timpul mersului. Am reparat-o pe drum printr-o prindere mecanica sus, in timpul mersului, cu o sarma, pentru a evita aceasta problema a cadetii rotii in timpul mersului.

Cu aceasta ocazie vreau sa precizez ca este o masura de siguranta importanta sa te asiguri ca roata de ghidaj sta fixa in pozitia ridicat si nu aluneca. La viteze mai mari roata daca pica si se propteste intr-un obstacol poate face ca rulota sa se smulga din cui, datorita fortelor incredibile pe care le poate exercita. Se formeaza o parghie periculoasa care poate aduce neplaceri. Asadar verificati cu mare atentie daca roata este stransa bine atat dupa ce ati legat rulota cat si in timpul pauzelor de pe drum!!!

Dar sa revenim la problema si la modul de reparare. Am observat faptul ca roata mea de ghidaj nu are un mecanism clasic de prindere prin strangere a unei balamale ci are o piulita prin care trece un surub ce impinge o pana iar aceasta pana apasa pe butucul rotii. Piulita era nituita intr-un mod pe care nu l-am intalnit pana acum, avand afara un guler si in interior un hexagon.

Deoarece nu am gasit piulite care sa se potriveasca pe gaura (nituibile si cu hexagon) am decis sa fac la un strungar o piulita cu filet interior de 10 (original e de 12) si exterior de 14. Am ales aceasta varianta deoarece e necesar sa fie o diferenta intre filetul interior si cel exterior mai mare, altfel nu are material sa reziste. Daca faceam 12 cu 16 aveam probleme in a introduce piulita pe gaura existenta. In captele piulitei am pus doua piulite de 14, pentru strangere si in interior am bagat un surub de 10. 

Urmeaza sa caut piulite nituibile hexagonale sa fac lucrarea originala, dar pana la acest moment nu am gasit in Romania asa ceva.

Pozele cu lucrarea:

[Imagine: zkJy77Z.jpg][Imagine: fBFGes1.jpg][Imagine: hQeWlDC.jpg][Imagine: LJl4XKt.jpg][Imagine: lRECzLZ.jpg]
Homo homini lupus
--------------------------------------
Incercati sa ma sunati, daca nu raspund, imi verific mailul cel putin de 3 ori pe zi: oneminute[pe]gmail[punct]com

Bere
[-] Pentru aceasta postare, Cristi a primit Like de la 3 utilizatori
  • barsan.doru, Ciprian Rosca, Dovleac Florin
Raspuns
#2
Pune si putina pasta de blocare suruburi.
Telefon : 0741015477
Email : cprohome@yahoo.com
Raspuns
#3
Am gasit la chinezi piulita nituibila cu hexagon dar dureaza pana vine. Am zis s-o repar provizoriu ca sa ma pot folosi de rulota. M-am gandit sa-i pun pasta blocatoare dar pe urma imi era mai greu s-o dau jos atunci cand imi vine piesa sa o fac ca din fabrica.
Homo homini lupus
--------------------------------------
Incercati sa ma sunati, daca nu raspund, imi verific mailul cel putin de 3 ori pe zi: oneminute[pe]gmail[punct]com

Bere
Raspuns


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)
STS Service