Punctajul Subiectului:
  • 0 Vot(uri) - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alimentare cu apa
#1
Buna ziua,
Sunt proaspat posesor al unei rulote englezesti si cat de curat voi iesi cu ea prin balcani. Una din intrebari este : de unde pot alimenta cu apa, in conditiile in care nu vom sta in campinguri?
Raspuns
#2
În benzinarii, pe la izvoare, fântâni,  bați la porțile oamenilor sau cumperi de la supermarket. 
E bine să ai o găleată și un furtun sau pâlnie ca să poți alimenta din ape curgătoare.
Munca ne fură timpul, banii ne fură mintea...
Raspuns
#3
@roiuly , iti recomand achizitionarea de apa plata la 10 litri, pentru bidoane, sa ai vreo 4 in rulota, sunt usoare, pot sa fie carate individual, incap in locuri mai mici ca unul de 40. Mi-ai zis ca ai un bidon de 40 de litri, plus 4 de 10 litri - iti ajung sa alimentezi rulota pentru 2 zile cel putin.

De luat apa, iei de unde poti, in Romania sunt multe fantani, izvoare, bati la portile satenilor, etc... daca te duci pe afara, cred ca situatia e asemanatoare, doar ca e posibil sa fie bariera lingvistica o problema (cu satenii de exemplu).
Homo homini lupus
--------------------------------------
Incercati sa ma sunati, daca nu raspund, imi verific mailul cel putin de 3 ori pe zi: oneminute[pe]gmail[punct]com

Bere
[-] Pentru aceasta postare, Cristi a primit Likeuri de la 1 utilizator
  • Florin Smolnicki
Raspuns
#4
Cu germana și franceza te descurci pe tot continentul.
Raspuns
#5
Florin, daca bati la poarta unui satean din tarile slave, nu cred ca se descurca cu limbile astea. Nici cu engleza. Dar, facem niste cursuri de limbaj al semnelor, varianta incepatori Smile

Noi suntem rulotisti, ne descurcam pe unde mergem!
Homo homini lupus
--------------------------------------
Incercati sa ma sunati, daca nu raspund, imi verific mailul cel putin de 3 ori pe zi: oneminute[pe]gmail[punct]com

Bere
[-] Pentru aceasta postare, Cristi a primit Likeuri de la 1 utilizator
  • Florin Smolnicki
Raspuns
#6
Salutare! Cool
In iarna mi-am achizitionat o autorulota destul de nou (Fiat Ducato Sea din 2007, 50 mii km), in ideea principala de a face drumuri mai lungi (in Europa) si nu foarte dese cu ea. Mentionez ca este prima mea rulota/autorulota si nici nu am mai avut anterior experienta de a merge cu altele.
Pentru inceput a trebuit insa sa o pregatesc pt off-camping: panou solar si inverter de capacitate mare.
Pana acum am facut doar 2 drumuri de proba cu ea in tara, destul de aproape de orasul meu. Marea problema pe care am constatat-o este cea cu apa. Am umplut rezervorul la plecare, insa de ambele date nu am apucat sa ma intorc cu nimic, fara sa mai incerc sa mai alimentez in alt loc. La primul drum am fost doar 2 pers, iar la al doilea 4, rezervorul fiind 100 Litri.
Ingrijorarea mea se leaga de drumurrile prin Europa pe care vreau sa le fac (la GP-uri de Formula 1). Pe drum, in strainatate cum alimentati cu apa? La benzinarii? Se permite? Ma gandesc ca la noi in tara e mai usor... dau un 10 lei cuiva de acolo si imi permite? Dar afara? Sfatuiti-ma din experienta voastra la drumuri lungi, pt ca cu siguranta apa nu imi va ajunge. Huh
Raspuns
#7
Eu folosesc cam 100l pe zi cand merg cu familia.. Smile
In afara e mai usor, poti lua apa din benzinarii, pe la noi e mai dificil ca tre sa bati la poartasa ii rogi pe oameni sa iti dea apa.
Eu am bidoane de 25l de apa in rulota pe care le incarc si le iau dupa mine suplimentar fata de rezervorul rulotei de 40l atunci cand merg in offcamping (adica la pescuit).

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
[-] Pentru aceasta postare, Florin Dinu a primit Likeuri de la 1 utilizator
  • MihaiB
Raspuns
#8
Si eu sunt proaspat posesor de autorulota, iar pana in prezent am.facut cu ea cateva drumuri doar in tara, cu apa pe care am alimentat-o la plecare de la.mine, cu furtunul si cateva bidoane de 5l  extra, puse deoparte. Inainte da a lua camperul credeam ca rezervoarele de apa au un sistem cu pompa care isi trage singur apa de la sursa :)) dar din pacate am doar un furtun pe care trebuie sa il conectez la un robinet sau pur si simplu sa umplu rezervorul de apa curata cu bidoane, din interiorul camperului. In curand vreau sa fac primul drum.in strainatate si chiar stau si ma gandesc cum voi proceda cu apa. Eu ma bazez pe incarcarea la benzinarii, dar pana acum la noi in tara nici nu am incercat...
Raspuns
#9
Deci in afara (in Europa) poti lua apa cu furtunul direct din benzinarie, fara sa platesti??
Raspuns
#10
In principiu, da poti lua apa gratis. Problema este ca trebuie sa ajungi cu rulota langa robinet  Smile
telefon 0756840837
mario_rr@yahoo.com

Raspuns


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)
STS Service