Punctajul Subiectului:
  • 0 Vot(uri) - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CristiCe este un invertor off-grid
#1
Un invertor off-grid este un dispozitiv electronic care convertește energia electrică continuă (DC) produsă de panourile solare, baterii sau alte surse de energie DC în energie electrică alternativă (AC) necesară pentru a alimenta aparatele electrocasnice și echipamentele de uz casnic.

Diferența dintre un invertor off-grid și un invertor grid-tied este aceea că un invertor off-grid este utilizat în sistemele fotovoltaice independente, care nu sunt conectate la rețeaua de energie electrică publică. Acest tip de invertor este capabil să genereze o undă sinusoidală pură, care este necesară pentru a alimenta echipamentele sensibile la calitatea energiei electrice, cum ar fi aparatele electronice.

Un invertor off-grid poate fi configurat și controlat pentru a asigura descarcarea bateriilor de stocare a energiei electrice, astfel încât sistemul să poată fi utilizat și pe timpul nopții sau în timpul perioadelor cu cer acoperit. Acesta este, de asemenea, capabil să controleze cantitatea de energie electrică furnizată dispozitivelor conectate, pentru a evita descărcarea completă a bateriilor și pentru a asigura o utilizare eficientă a energiei produse de sistemul fotovoltaic.

Invertoarele off-grid sunt folosite adesea în zonele rurale sau în zonele unde rețeaua electrică publică nu este disponibilă (rulote, barci), oferind o soluție de energie independentă și sustenabilă.
Homo homini lupus
--------------------------------------
Incercati sa ma sunati, daca nu raspund, imi verific mailul cel putin de 3 ori pe zi: oneminute[pe]gmail[punct]com

Bere
Raspuns


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)
STS Service