Punctajul Subiectului:
  • 0 Vot(uri) - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CristiIncalzire cu aeroterma de 500W pe invertor
#1
Salutari, am facut un filmulet cu un invertor Ronic de 2000W cu sinusoida pura si o aeroterma de 500W. Imi place foarte mult acest invertor, nici nu se simte ca s-ar chinui cu aceasta aeroterma. Si cel mai mult imi place panoul de control, display-ul, are un cablu de comunicare lung de 3 metri care permite sa fie integrat perfect in rulota - invertorul undeva langa baterie si display-ul in mobilier.

Homo homini lupus
--------------------------------------
Incercati sa ma sunati, daca nu raspund, imi verific mailul cel putin de 3 ori pe zi: oneminute[pe]gmail[punct]com

Bere
Raspuns
#2
Interesant! 
Am urmărit tot filmulețul.
Am și niște întrebări.
1. Ce dorești să prezinți cu acest filmuleț? Faptul că se poate folosi o aerotermă împreună cu invertorul atașat de o baterie auto? 
Nu sunt specialist în domeniu, dar cred că solicitarea este foarte mare pentru baterie. Probabil că s-ar putea folosi doar în zilele însorite, ca să poată fi suficient curentul încărcat de panoul fotovoltaic.
2. Ce fel de baterie este cea din prezentarea ta?
3. Cât costă fiecare aparat (link: de unde l-ai cumpărat) care apare în prezentarea ta: invertor, baterie + celelalte. Eu nici măcar nu știu ce reprezintă toate aparaturile acelea.
4. Nu mai știu exact, dar tu aveai parcă încălzire electrică în pardoseală. Ceea ce prezinți tu acum este o alternativă de avarie?

Noi ieșim și iarna. Nu cred că ne-am putea baza pe o astfel de aerotermă la - 20 de grade. Tot propanul sau încălzirea la rețeaua electrică rămâne baza. Eu am sobă Truma cu Trumavent și în această sobă eistă o rezistență cu trei trepte: 500 W, 1500 W și 2000 W. 
Pot încălzi și electric, fără probleme. Am făcut-o de multe ori. Tot acolo ajungi cu cheltuielile, indiferent de propan sau curent. Ambele fac față.

Spor în toate!
Raspuns
#3
Florin, momentan acest invertor nu se gaseste nicaieri, va ajunge pe piata in urmatoarea perioada iar eu vreau sa fac niste teste cu el. Am multe echipamente in teste si vreau sa le prezint.

In film este o baterie LiFePO4 de teste, de 100Ah. Aparatul acela care este legat la baterie este un aparat de masura care masoara corect si curentul pe care il consumi la un moment dat. Aeroterma are 500W iar bateria 100Ah, am observat ca in aceasta configuratie se consuma cam 44Ah asta inseamna ca o baterie de 100Ah te tine 2h. Este o solutie de avarie daca ramai fara gaz.

Este eficienta? Ajung 2 ore sa incalzesti? 

Nu, nu cred ca poti incalzi o rulota de 5m lungime cu o aeroterma de 500W dar o poti folosi pentru a trece noaptea pana da soarele si deschide la GPL.

Vreau sa prezint mai mult invertorul si vreau sa fac teste sa vad care sunt consumatorii pe care ii poti folosi la rulota cu un astfel de invertor.

Incalzirea in pardoseala era pe vechea rulota, acum nu am mai pus.
Homo homini lupus
--------------------------------------
Incercati sa ma sunati, daca nu raspund, imi verific mailul cel putin de 3 ori pe zi: oneminute[pe]gmail[punct]com

Bere
[-] Pentru aceasta postare, Cristi a primit Likeuri de la 1 utilizator
  • Florin Smolnicki
Raspuns
#4
„Vreau sa prezint mai mult invertorul si vreau sa fac teste sa vad care sunt consumatorii pe care ii poti folosi la rulota cu un astfel de invertor.”

Sper că nu mă/ ne vei speria cu prețul invertorului. Știi că sunt extrem de zgârcit când vine vorba despre materiale la rulotă și pe deasupra nu am nici bani.
Smile Smile Smile  Wink Wink Wink

„Incalzirea in pardoseala era pe vechea rulota, acum nu am mai pus.”
Tot ceea ce înseamnă electric -  220 V, te face total dependent de camping sau de ceva. Și pe mine mă enervează la culme această dependență, indiferent despre ce ar fi vorba.

Aștept curios noutăți de la tine, pe această temă.

Dar bateria, bateria, cât costă?  Smile
Raspuns
#5
Bateria e luata de pe emag, cred ca a fost cam 2200 lei. 

Invertorul cred ca e undeva la 1200 lei (cu tot cu display).

Existenta unor sisteme care sa functioneze la retea nu te leaga de camping asa cum nici fapul ca ai un pian in casa nu te face pianist Smile
Homo homini lupus
--------------------------------------
Incercati sa ma sunati, daca nu raspund, imi verific mailul cel putin de 3 ori pe zi: oneminute[pe]gmail[punct]com

Bere
Raspuns
#6
Rețeaua, rulota... te leagă la rețea. Te face dependent. Măcar de apă, măcar...
Raspuns


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)