Punctajul Subiectului:
  • 0 Vot(uri) - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Montare SISTEM FOTOVOLTAIC PE RULOTA
#1
Buna ziua ,
Am o rulota Hobby 460 Excellent EASY 460 An 2001 , doresc sa-mi instalez un sistem fotovoltaic pe ea ,as dori sa stiu ce sistem imi recomandati , am o baterie pe rulota Exide NAUTILUS AGM 12 V 92Ah ,720 A care alimenteaza mooverul , instalatia de iluminat , frigiderul . Astept un raspuns .Multumesc .
Raspuns
#2
(Ultima modificare: 04-04-2020, 04:05 PM de catre: SERGHEIDIN.) -->
Salut.Vad ca nu s-e inghesuie nimeni asa ca iti recomand configuratia mea.Oabou de 100w si regulator de 30 A .Panoul in conditii ideale iti va asigura 5.8 A dar in realitate bazeaza-te pe 3-4 A maxim. De ce regulator de 30 A ? Pt ca poti pune toti consumatorii din rulota pe el (exceptand pompele de apa ...si voi explica si de ce ) si daca vei vrea mai multe panouri ,el va suporta cu brio orice incarcare (incarcare pe care o poate suporta si acoperisul rulotei).

 De ce am spus ca pompele de apa sa nu treaca prin controler ?! Pt ca acest controler va taia alimentarea  consumatorilor trecuti prin el la atingerea unei tensiuni critice a acumulatorului.El nu iti lasa acumulatorul sa se descarce periculos de mult.Pompele de apa sunt ,,vitale" si pot functiona si daca ai acumulatorul mai descarcat ,asa ca pot fi legate printr-o siguranta evident direct pe acumulator.
Panou de 100 minim,controler de 30 A maxim (ieftin) si vei putea tine cu acumulatorul tau (daca este in parametri ) un frigider la 12 v ,un tv 1-2 ore seara pt aburit copii sau sotia ,incarcatoare,iluminat led ,diverse nimicuri..etc.

Eu am un panou de 100 w pe rulota si inca unul (tot de 100) ,,mobil" .Sunt cazuri ,rare adevarat ,cand tii rulota la umbra si panoul de oe rulota va lua pauza.In cazul asta panoul mobil va fi asezat  la soare si am rezolvat problema.
 
NU recomand panouri semi-flexibile care s-e lipesc pe acoperis.Vor suferi neavand racire si randamentul va fi ceva mai mic
 Acumulator ai ,asa ca aici sfaturile sunt inutile.Cumperi ce este mai bun functie de buget.
Serghei
Sector 3,Bucuresti
tel 0788344586
[-] Pentru aceasta postare, SERGHEIDIN a primit Like de la 3 utilizatori
  • e-1, Florin Smolnicki, Radu Ivanescu
Raspuns
#3
(Ultima modificare: 07-03-2020, 05:09 AM de catre: Florin Smolnicki.) -->
Sistemul meu fotovoltaic:
1. Baterie normală, de mașină, Rombat de 100 A - 360 de lei
2. Panou fotovoltaic flexibil 100 W, lipit, invizibil pe rulotă. Sunt extrem de încântat de el.
3. Controller - „o ceva acolo” Cool  -  de 30 A, cu două USB - uri, ieșire de încărcare de 2, 1 A. Telefonul se încarcă foarte repede. A costat 160 de lei.

ABSOLUT TOȚI CONSUMATORII SUNT TRECUȚI PRIN CONTROLLER.

Sunt foarte mulțumit de toată instalația. Nu mai am treabă. Nu am găurit rulota. Am dat jos OZN-ul de antenă originală și am trecut pe acolo firele de la controller. A ieșit, cred eu, o lucrare excelentă. Caut să un niște poze, dacă găsesc.


ATENȚIE!!! DACĂ EȘTI PASIONAT DE TELEVIZIUNE, ÎN MOMENTUL CÂND TRAGI FIRELE PANOULUI SOLAR ÎN RULOTĂ, PUNE PE ACELAȘI TRASEU ȘI UN CABLU PENTRU ANTENA DE SATELIT EXTERNĂ.

A fost doar un sfat... Eu am uitat să fac acest lucru. Recunosc, nu mă prea uit la televizor când sunt la rulotă.

[Imagine: dDvY4YS.jpg]

[Imagine: FPJCfEI.jpg]
[Imagine: Y58awq4.jpg]

[Imagine: EhCCpBc.jpg]
Raspuns
#4
Florin, eu ti-am zis, in curand o sa faci service de rulote in zona! Felicitari, singura mea problema la sistemul asta e bateria, in rest, de bine!!!
Homo homini lupus
--------------------------------------
Incercati sa ma sunati, daca nu raspund, imi verific mailul cel putin de 3 ori pe zi: oneminute[pe]gmail[punct]com

Bere
Raspuns
#5
(Ultima modificare: 07-03-2020, 05:43 AM de catre: Florin Smolnicki.) -->
Și la mine bateria e o problemă. Recunosc! De fapt, concret, problema se restrânge strict la prețul bateriilor dedicate... Wink

[Imagine: GbiwnyY.jpg][Imagine: o93GRI0.jpg][Imagine: upKoEgZ.jpg][Imagine: 1H6grQ2.jpg][Imagine: MWui6g0.jpg][Imagine: H0YXu5E.jpg][Imagine: YLfgCD4.jpg][Imagine: iafKM7N.jpg][Imagine: HCJEcUH.jpg]

[Imagine: QCpbNmU.jpg][Imagine: eN12qcs.jpg][Imagine: 3q9bzm4.jpg][Imagine: EfW69r0.jpg][Imagine: lLlzTy6.jpg][Imagine: MIFiXEF.jpg][Imagine: m8fdlwU.jpg]
Raspuns
#6
Frumos si ieftin ,si usor !

Trimis de pe al meu SM-A320FL folosind Tapatalk
Raspuns


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)
STS Service