Punctajul Subiectului:
  • 0 Vot(uri) - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sandita GabrielAmortizor - tija sasiu BPW
#11
Gresit, este un model actual si bun, se foloseste si la rulotele noi. Are multe avantaje si culmea poate fi olosit si pe modelele de cupla cu antibalans.
Avantaje:
poate fi folosit pe orice fel de carlig de remorcare
poate fi folosit pe mai multe aplicatii (rulota, remorca sau platforma) acelasi dispozitiv
poate fi demontat foarte repede de pe masina (mai putin de 1 minut)
paote fi folosit pe orice sasiu (AL-KO, BPW sau Knott)
discul de frictiune este cu suprafata de 100 mm in diametru deci eficienta net superioara fata de cupla antibalans ( nu are nici 50% din suprafata aceasta)
Probabil daca firmele care fabrica asa ceva rezista pe piata, produsul este eficient si se vinde. Cum spuneam mai sus, la noi nu se stie de el foarte bine ce poate face si ce avantaje are.
Principalul fabricant este Bulldog dar mai sunt si altii.
http://www.bulldogsecure.com/view/bulldo...abiliser/9
telefon 0756840837
mario_rr@yahoo.com

[-] Pentru aceasta postare, Mario a primit Likeuri de la 1 utilizator
  • Florin Smolnicki
Raspuns
#12
(Ultima modificare: 03-08-2017, 12:05 PM de catre: Niky Radu.) -->
Prea insisti, prea ai dreptate !...de ce modelul asta nu se foloseste in Europa ? In 3 ani de cand cumpar rulote din Anglia (cumpar doar de la particulari) unul singur avea sistem d-asta pus pe masina ? Intamplarea a facut sa nu dau eu de ei ? ...nu...asta e observatia mea, nu este apreciat, nu se mai foloseste, chiar daca el se mai comercializeaza. Chiar si intr-un parc de rulote din Anglia, predomina modelele de antibalans folosite si la noi, de ce ? Inteleg ca-ti place modelul, mie nu. Adica nu-mi dau Alko sau Winterhof jos sa pun asa ceva !
Stiu raspunsul...gresit...
[-] Pentru aceasta postare, Niky Radu a primit Likeuri de la 1 utilizator
  • Florin Smolnicki
Raspuns
#13
Modelul englezesc  este inventat de mine sin-e este ideal pe ploaie ! Multumiti ? :))

     Mai baieti,ce s-a intamplat ? O dam in ,,cine are cupla mai mare" ?!!
       Da-l dreaku de carlig cu cupla lui cu tot? 

      Incepem ca ,,in partea cealalta"??! Pai a-ti baut apa (vin....aduc la prima iesire...productie proprie) dupa mine ? 

     Este asa de placut locul asta cand nu n-e masurâm muschii.


Fara suparare baieti.
Serghei
Sector 3,Bucuresti
tel 0788344586
Raspuns
#14
(03-07-2017, 09:58 PM)Mario A scris: Gresesti Niky, modelul de antibalans englezesc este competitiv cu sistemul antibalans si mult mai avantajos. Poate fi folosit acelasi sistem antibalans pe mai multe rulote sau remorci. Doar trebuie sa adaugi un suport pentru suport pe sasiul rulotei sau remorcii.
Antibalansul lucreaza pe orizontala si nu prin cuzineti. Are un sistem de de blocaj cu suprafata de frecare mult mai mare fata de cuzinetii cuplei. Englezii folosesc si in zi de azi acel sistem antibalans. La noi nu se prea stie de acel sistem datorita faptului ca ei au alt sistem de carlig ( mai nou am vazut la noi pe Duster acel model cu flansa) si piesa care permite folosirea acelui model de antibalans pe carligul cu gat de lebada (uzual in europa) este foarte scumpa. Ca sa iti faci o idee este cam 65 lire sterline doar piesa respectiva.
Asa arata un sistem complet
[Imagine: s-l300.jpg]

Aceasta este piesa care permite folosirea pe carligul gat de lebada.
[Imagine: %24_86.JPG]
Cel mai scump sistem antibalans este cel de la Winterhoff si pot spune ca este ok, cu toate ca nu am vazut mare diferenta intre el si alte sisteme.


Eu am winterhoff. Nu am avut altceva deci nu pot compara. Pot doar sa spun ca nu am avut niciodată vreun balans. Condu 80-90 ca doar e vacanta si in jos cat ma lasa a 5 cea.
Am cate un scartait la curbe mai mari.

Send form Samsung using Tapatalk.
[-] Pentru aceasta postare, dan.achim a primit Likeuri de la 1 utilizator
  • Florin Smolnicki
Raspuns
#15
Niky nu stiu cate rulote ai adus tu si cate masini ai vazut dar stiu cate am adus eu si cate masini am vazut cu acel sistem montat. Sistemul a fost conceput pentru sistemul cu flansa si nu este comun pe continent. A aparut si piesa pentru sistemul continental in cazul in care este nevoie. Daca te uiti atent in poze foarte multe rulote au montata talpa pentru antibalans. Sunt destui colegi care au rulote englezesti si pot confirma ca au acele talpi montate pe ele.
Probabil englezii sunt mai conservatori si pastreaza acel sistem asa cum pastreaza si volanul pe dreapta fara sa le pese de continent.
Nu vreau neaparat sa am dreptate dar trebuie explicat aici toate variantele existente daca asta discutam. Dupa explicatia ta in care spui ca:englezii foloseau un fel de foaie de arc care se adapta pe carligul masinii si care aplica o tensiune sasiului rulotei pe o "piesa U" prinsa de zona protapului. Acest model atenua doar miscarile sus/jos ale rulotei, se vede ca nu ai habar despre acest sistem. Dupa ce te documentezi in legatura cu acel sistem si cu modul lui de finctionare poti sa ma contrazici, pana atunci pot spune ca stiu mai multe despre el .Nu imi place acel model dar nu pot sa nu trag anumite concluzii despre el. Atata timp cat suprafata de frecare este mult mai mare fata de AL-KO sau Winterhoff ar trebui sa fie mai eficient.
Nu sunt fan al acelui sistem sau al altuia, chiar le consider cheltuiala in plus dar clar este optiunea fiecaruia pe cheltuieste banii.
Daca acel sistem se mai comercializeaza trebuie sa fie cineva sa il si cumpere, daca nu firma da faliment si se inchide. Asa lucreaza economia de piata si chestia aia functioneaza din plin in Anglia.
@SERGHEIDIN nu trebuie sa ne incordam muschii daca discutam despre un subiect care intereseaza colegii care vor sa stie cate ceva despre antibalans.
telefon 0756840837
mario_rr@yahoo.com

Raspuns
#16
(Ultima modificare: 03-08-2017, 11:52 PM de catre: Niky Radu. Motiv Editare: up date ) -->
@Serghei...nu ne certam, suntem prieteni, ne mai sunam pentru piese, nu e cu suparare. Si pe mine ma uimeste ca insista cu vechitura aia, dar asta e, lumea isi face o parere in urma discutiilor. Tocmai ce am subliniat ca rulotele de la inceputul anilor 90 au acea talpa montata , asta nu inseamna ca sistemul mai este folosit, la multe rulote , aceasta talpa le-am dat jos pentru ca era montata chiar pe seria sasiu si nu putea fi fotografiata la RAR , la noi nu poate fi folosit ca ascunde seria (nu toate modelele au seria pe locul de montaj al talpii) in alt loc nu se poate monta ! Am vazut cateva sisteme de vanzare la noi, nu cred ca au fost vandute si nu merg pe piata la noi. In afara de de asta, sunt grele, tot setul are in jur de +/-15 kg. Nu am vazut pe nimeni in tara care foloseste acest sistem.
Deci, cine este inventatorul antibalansului ?
On topic,
"Caravans with BPW chassis, such as Elddis caravans, are fitted with a stabiliser hitch supplied by Winterhoff. This hitch uses the same principle of direct mounting to the towball, but it works with standard towballs as well as swan-necks. In theory you can fit an AL-KO version to an BPW chassis and a Winterhoff to an AL-KO chassis, but there are often difficulties with clearances especially with BPW’s gas-assisted handbrake. It is thus generally preferable when retro-fitting to use the stabiliser applicable to the chassis it was designed for. And neither should be fitted to any chassis that has the older 360 degree fully-rotating hitch, as the stabilising system will be less efficient. The Westfalia SSK unit is of a similar design and operating principle."

Pentru cine are rabdare sa citeasca despre carlige si mai ales cele vechi cu rotatii de 360 de grade cititi aici...
[url=http://www.the75andztclub.co.uk/forum/archive/index.php/t-133293.html][/url]



"9 AKS 1300 THE AKS 1300 IMPROVES STABILITY BY UP TO 30% AND PROVIDES A MORE CONTROLLED AND COMFORTABLE RIDE. The AKS 1300 is easy to use, featuring two easy-change friction pads, which can be monitored through the wear indicator window. All AL-KO stabiliser parts are engineered in galvanised steel, are tested to the highest levels and exceed a 50,000 km lifespan. The AL-KO AKS 1300 Stabiliser has been developed for caravan and trailer applications to a maximum weight capacity of 1360 kg. Visit for more information; OPTIONS Available as a single product or triple pack option, containing Extended Neck Towball, AL-KO Security Device & Safety Ball. COMPLEMENTARY PRODUCTS Deluxe Hitch Cover Tow Ball Cover Soft Ball Extended Neck Towball Security Devices (Page 14) Removable Handle suitable for 4x4 vehicles (see page 7) PART NO. Weight Capacity - GVW Weight Capacity - GVW Max Nose Load (Triple Pack) 180 kg Min kg Max. 100 kg PRODUCT FEATURES 1. Proven to improve towing stability by 30% 2. Easy to use - simple lever action 3. Safe towing - safety fitment indicator shows correct coupling of AKS to your towing vehicle 4. Towball and coupling mechanism wear indicator 5. Light and compact design, and built for long life - galvanised and corrosion resistant 6. Retro-fit Security Device available separately 7. High weight load - maximum capacity 1360 kg 8. Universal model - fits most chassis* 9. Friction pads are available as spares if required * May not be suitable for use with overrun devices which can revolve above 25 degrees or BPW overruns fitted with gas strut handbrakes from 2001 model year onwards. If in doubt about usage consult your supplier."
De retinut ultima propozitie ! tot link-ul e aici...
[email=http://docplayer.net/4941987-Al-ko-accessories-quality-for-life-premium-accessories-for-your-caravan-by-the-worldwide-leader-in-caravan-technology.html][/email]
[-] Pentru aceasta postare, Niky Radu a primit Likeuri de la 1 utilizator
  • SERGHEIDIN
Raspuns
#17
Tot cautand informatii despre carlige tocmai am aflat ca se recomanda folosirea "nucii" cu gat lung la sistemele antibalans. Nu am stiut pana acum. Mi-am facut notita sa-mi cumpar, o am normala !
Informatia e luata de aici ...
http://www.campingandcaravanningclub.co....ems/page3/
[-] Pentru aceasta postare, Niky Radu a primit Likeuri de la 1 utilizator
  • SERGHEIDIN
Raspuns
#18
Multumesc de info,
inteleg ca la sasiul BPW rotatia de 360 de grade a cuplei este normala
tel. 0722111405
Raspuns
#19
(Ultima modificare: 03-09-2017, 08:15 PM de catre: Niky Radu.) -->
(03-05-2017, 01:28 AM)Niky Radu A scris: Sasiul Alko are doar 5% rotire in jurul axei, la alti constructori acest procent e mai mare. Si eu sunt de aceeasi parere, antibalansul se anuleaza pe jumatate in cazul celor care se rotesc mai mult in jurul axei. ... !

Corect, dar sistemul antibalans nu este eficient. Aceasta parere am avut-o pagina anterioara, citata mai sus si am avut dreptate. Informatia o citisem mai demult, am stat ore in sir aseara sa gasesc dovezile, nu mai zic, cati bani am cheltuit pe bere  Big Grin . Pentru cine nu stie engleza poata sa traduca cu google, o sa inteleaga perfect. Aceeasi ineficienta o au si sasiurile cu 25 de grade rotatie in jurul axei, printre ele intra si Knott !!!
Cel mai mare producator care a investit cel mai mult in aceste sisteme antibalans este Alko, au si cele mai multe modele construite la ora actuala. Au inventat si ATC, un control electronic al franarii . Cu atatea produse pe piata de rulote poti zice ca au cel bun sasiu !
Ordinea celor mai bune sisteme sunt : Alko, Winterhoff, SSK Westfalia si sistemul explicat de Mario mai sus, Buldog.
Raspuns
#20
(Ultima modificare: 03-09-2017, 09:15 PM de catre: SERGHEIDIN.) -->
Hai ca sunt in ceata.....Ca sa lamurim ceva de la  bun inceput:Anti-serpuire...NU anti-balans.
      De ce nu mai este eficient sistemul anti-serpuire in cazul ,,protapului rotitor" ??!!!

Noi aici nu discutam de balansarea stanga-dreapta n jurul axei longitudinale a rulotei  sau balansarea fata-spate ....pentru ca miscarile astea nu reprezinta un pericol vis-a--vis de siguranta  in exploatare.Cel mult o stare de voma din cauza  pendularii fata -spate daca ai avut o noapte alba.

Serpuirea este beleaua ,iar aici faptul ca protapul este fix sau se roteste in jurul axei nu are nici o treaba.


A....si cine a scris explicatiile de mai sus in engleza. In nici un caZ un producator de sasie,sisteme ..Inclin sa cred ca nu are notiuni de mecanica sau fizica.

O miscare libera de 3-4-5 grade este inutila.Nu ajuta si nici nu imbunatateste ceva .Poate sa ,,frece bila" si pe alte parti..altceva ...??!!!Daca inginerul a proiecta-o asa ,inseamna ca stie el ceva dar nu a impartasit nimanui din secretele sale :)) si nici nu a revolutionat ceva.

O ,,minune" adusa de axele care au libertate de miscare ,,limitata " ??? Vreau si eu sa aflu noutatile ,motivele pentru care este laudat acest sistem..altele decat cele comerciale.

Nu de alta dar si cu sistemul meu si cu cel,,rotativ" tot nu depasesti 100-110 pe sosea in siguranta.
Si inca ceva instructiv -
Serghei
Sector 3,Bucuresti
tel 0788344586
Raspuns


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)