Punctajul Subiectului:
  • 0 Vot(uri) - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CristiIncarcator DC-DC
#1
Vreau sa va prezint un incarcator DC-DC pentru autorulote si rulote.

Ce face acest incarcator si la ce putem sa il folosim?

In primul rand poate sa incarce o baterie de la o sursa de curent mai mare de 12V, ridicand voltajul pentru a putea incarca bateria. 
La ce se poate folosi? 

1. La autorulota: se leaga de bateria de start a masinii si la un contact de + (care este activ cand porneste motorul) si va incarca cea de-a doua baterie a autorulotei atat timp cat motorul este in functiune, alternatorul incarcand bateria de start si cu ajutorul incarcatorului sa putem incarca si cea de-a doua baterie. In functie de modelul incarcatorului exista posibilitatea sa se incarce baterii de diferite tipuri, inclusiv LiFePo4. La ce ne ajuta? Atunci cand panourile solare nu functioneaza (e noapte, e nor) sau nu exista si nu avem cum sa incarcam bateria de pe autorulota, putem face asta cu ajutorul acestuia. Protectia de contact pozitiv la pornirea motorului ne protejeaza bateria de start a masinii.

2. La rulota: daca avem o baterie LiFePo4 nu o putem incarca cu redresorul rulote. La fel si in cazul bateriilor cu GEL. Cu ajutorul acestui incarcator DC-DC putem lega iesirea de la puntea redresoare a rulotei la el si de acolo la bateria rulotei fara frica de a o strica prematur. Si aici avem plusul activ care trebuie legat pentru a porni incarcarea dar nu ne ajuta foarte mult. La ce ne ajuta? Putem pune un astfel de incarcator pentru a incarca bateria rulotei care necesita incarcatoare speciale, cum sunt cele cu GEL sau cu Litiu. 

Incarcatorul pe care il vom avea in curand la vanzare are posibilitatea sa fie monitorizat Bluetooth, se poate pune un panou digital pentru afisarea diverselor date si poate fi prevazut cu senzor de temperatura pentru monitorizearea temperaturii bateriei. 

Mai jos cateva poze ale acestuia:

[Imagine: KgepBah.jpg][Imagine: NaL4B9G.jpg]
Homo homini lupus
--------------------------------------
Incercati sa ma sunati, daca nu raspund, imi verific mailul cel putin de 3 ori pe zi: oneminute[pe]gmail[punct]com

Bere
Raspuns


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)
STS Service