Punctajul Subiectului:
  • 0 Vot(uri) - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
adrian niculaiDe vanzare acumulatori gel
#1
Salut colegi, am de vanzare doi acumulatori cu gel 12V/105AH - 35 kg/ buc, utilizati aproximativ 1 an. Eu inca nu am rulota si mai gasesc altii cand voi avea nevoie. Acumulatorii sunt Sonnenschein, GF 12 105 V cu 400 lei buc, sau 700 lei perechea.NU FAC SCHIMBURI NU NEGOCIEZ.
Raspuns
#2
Salut!
interesanta oferta ta, as fi interesat dar inainte de orice alta discutie trebuie sa stiu daca exista o data a fabricatiei pe ei, cum si unde au fost utilizati, (impreuna sau separat). Este important sa stiu daca au acelasi grad de uzura.
Am citit intentia ta de a deveni rulotist, dar din pacate ai pornit cu stangul. Masina nu e buna de asa ceva. O avea ea 120 si ceva de cai, dar loganul era mai potrivit pentru tras rulota decat Fordul. De ce? pentru ca la tras rulota  nu conteaza puterea maxima aruncata in fata de producator, ci cuplul motorului la turatii joase, cuplu care e scris undeva cu litere mici ca un fapt divers! Mai conteaza si masa masinii, goala sau mma, care te limiteaza la o greutate mai mica a rulotei. 
In concluzie iti trebuie o masina mai grea, si cu motor mai mare, si cu cuplu cat mai mare. 
De ce cuplu? Pai in momentul in care-ti trebuie putere, una e sa ai acea putere la 2500 de ture si alta e sa o capeti la 5000 de ture. Nu stiu ce cuplu maxim are fordul ala de 1000cmc dar oricum il atinge undeva destul de sus ca turatie, si puterea maxima e masurata undeva la 6000 de ture.. 
Cam asta e ideea in mare....nu zic ca nu se poate, dar nu e varianta ideala deloc.
[-] Pentru aceasta postare, valipopa a primit Likeuri de la 1 utilizator
  • Cristi
Raspuns
#3
Salut. Acumulatorii au fost folositi perche pe o masina de spalat pardoseli, ca si vechime au 2 ani, iar contractul de mentenanta obliga inlocuirea lor la 2 ani de la inchiriera masinii. Ca si idee eu folosesc acasa o pereche de 76 ah pe un UPC de centrala termica care insumat are un consum de 500 W( pompe, ventilatoare, snecuri) si la o pana de curent a functionat centrala 6 ore.
Referitor la masina, tigaia are 1346 kg, 170 N de la 1400 rotatii. De ce are MMAasa mic nu stiu. Am inteles ca loganulare MMA mai mare(1000).
Oricum voi cauta o rulota mica , usoara, cu un singur pat ceva 390-2 , dar cu toate dotarile. O sa o folosim doar eu si sotia.Copii sunt mari, poate nepoti dar mai incolo.
La iarna sau la primavara cand se vor aseza preturile la rulote sigur voi apela la voi cu sfaturi si pareri  si ajutor la cumparare.Pana acum am citit pe forum cat nu am citit la scoala. Ca si idee cred ca stiu ce vreau sau mai bine zis ce imi place. Beyerland, Hoby, Adria. 
multumes
[-] Pentru aceasta postare, adrian niculai a primit Likeuri de la 1 utilizator
  • Cristi
Raspuns
#4
Offf.... de la un an vechime, de fapt sunt doi, si acumulatorii folositi pe o masinarie profesionala..  Scuze, dar e o loterie mult prea mare ca sa arunce cineva 700lei pe 70kg, care pot avea impreuna 100Ah... (cand nu ai un tractor de masina si un hangar de rulota o sa vezi ca fiecare kg care il pui pe rulota conteaza enorm!) Acumulatorii se depreciaza chiar daca stau..daca sunt folositi se duc din cicluri.. putin dai putin face!(degeaba te obliga mentenanta sa-i schimbi?)
In alta ordine de idei, loganul are MMA cam 1500kg +50-80kg pentru motorizarea diesel. Din cate am vazut pe net EcoSportul de la Ford e un suv-ulet gen SX care la motorizarea de 1l are 180Nm dar la 4400rpm. Cuplul maxim la 1400rpm nici diselurile nu au! Daca este vorba de masina la care m-am uitat eu, poate masa proprie este de 1346kg. MMA trebuie sa sara de 1700kg
Orice masina (normala)trebuie sa poata duce 5 oameni si o bruma de bagaj asta inseamna 70kg un om normal x 5= 350kg cu 50kg bagaje in portbagaj inseamna 400kg  Daca ar fi asa, masina ta ar avea goala sub 1000kg.. ceea ce ma indoiesc. Iar la rulote greutatea este destul de relativa versus dimensiuni!  am vazut englezoaica de 390 cu MMA1000kg. si altele 420 cu MMA 870..
Cel mai sigur si simplu, te uiti atent in cartea masinii,, unde scrie clar MMA-ul masinii si MMA-ul ansamblului. Faci diferenta si vezi cat iti da voie constructorul/RAR-ul/legea sa tragi cu ea!
(loganul de exemplu are MMA-ul ansamblului foarte mic. Cu un diesel de 1.5l berlina poti sa tragi doar un mma de 820kg !)
Bafta!
Nu conteaza destinatia, ci calatoria in sine!
[-] Pentru aceasta postare, valipopa a primit Likeuri de la 1 utilizator
  • Cristi
Raspuns


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)