Punctajul Subiectului:
  • 0 Vot(uri) - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MarioDotarea auto cu anvelope de iarna sau lanturi in Europa.
#1
In unele tari este obligatorie folosirea anvelopelor de iarna sau lanturilor in anumite perioade.
Austria
Intre 1 Noiembrie si 15 Aprilie anvelope de iarna obligatorii. Anvelopele nu trebuie sa fie sub 4 milimetri.Lanturile pot fi folosite ca si alternativa montate pe anvelope de vara doar daca drumul este acoperit de zapada si lanturile nu provoaca daune carosabilului.
conditions (snow, slush or ice). Winter tyres must have a minimum tread of 4mm.
Belgia
Nu sunt obligatorii anvelope sau lanturi.
Croatia
Daca este gheata sau zapada peste 5 cm sunt obligatorii lanturile si aveti obligatia sa aveti si lopata in dotare intre lunile Noiembrie si Aprilie.
Cehia
Anvelope de iarna obligatorii intre 1 Noiembrie si 31 Martie cand drumul este acoperit cu zapada sau gheata, sau cand temperatura este sub 4 grade si exista posibilitatea de zapada sau gheata. Limita de uzura minima admisa a anvelopelor este de 4 milimetri pentru vehicule pana in 3.5 tone.
Danemarca
Este recomandat sa aveti anvelope de iarna si lanturi in dotare dar nu sunt obligatorii.
Franta
Nu este obligatoriu sa aveti anvelope de iarna sau lanturi in dotare dar in momentul cand intalniti indicator cu lanturi obligatorii este necesitate legala sa le utilizati.
Germania
In conditi de gheata sau zapada autovehiculele trebuie echipate cu anvelope de iarna. Anvelopele trebuie sa fie M+S si uzura minima sa fie 4 milimetri. Lanturile nu sunt acceptate in Germania si daca sunteti prinsi cu lanturi amenda este intre 40 si 80 euro.
Ungaria
Este recomandat sa aveti anvelope de iarna sau sa aveti in dotare lanturi in anotimpul rece. In conditii meteo extreme aceasta recomandare poate fi schimbata in obligatoriu.Tot in conditii extreme se cere sa aveti sac de nisip si lopata in dotare.
Irlanda
Nu sunt cerinte.
Italia
In zona Val d’Aosta, vehiculele trebuie echipate cu anvelope de iarna sau trebuie sa aveti in dotare lanturi intre 15 Octombrie si 15 Aprilie. In afara acestei zone anvelopele de iarna trebuie utilizate cand semnele care indica folosirea lor sunt prezente.
Luxembourg
In conditii de zapada sau gheata vehiculele trebuie echipate cu anvelope de iarna cu marcajuele M+S.
Olanda
Nu sunt cerinte.
telefon 0756840837
mario_rr@yahoo.com

[-] Pentru aceasta postare, Mario a primit Like de la 2 utilizatori
  • Cristi, Gabriel Schuster
Raspuns


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)