Punctajul Subiectului:
  • 0 Vot(uri) - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Incalzitor de apa pe motorina.
#1
(Ultima modificare: 10-27-2020, 07:55 PM de catre: SERGHEIDIN.) -->
Cum sunt in curs sa axhizitionez o duba pentru conversie ,am inceput sa caut solutii pentru asigurarea unui comfort de bun simt (apa calda ,aer conditionat...etc).
   Am gasit solutia pentru asigurarea apei calde .Este vorba de un rezervor  de apa dec100-150 l ,izolat bine ,din care asigur apa la bucatarie si baie .Mentionez ca bateriile (si dusul) vor fi simple penru ca  apa din rezervor va fi incalzita la temperatura dorita de mine (sa fie ok si pentru dus,ai pt spalat o farfurie ...etc).Pt apa rece ,folosim la sticla.
    Sa trecem la ,,incalzitor"  ,acesta fiind un webasto Termo top C  de 5.2 kw  dat jos de pe masina mea din cauza de ,,buba " la placa electronica.Ca sa nu stea aruncat prin atelier,am incercat sa vad daca il pot porni ,,manual" ( pornire cu intrerupatoare ) .Am facut probe si merge super bine ,apa circulata prin acesta incalzindu-se foarte repede (apreciez cam 30 minute pt a duce 100 l de apa la 30 grade...la o temp a mediului de 20 grade) .Cu o izolatie buna apa va sta calda mult timp.
Ca puncte negative,o singura problema: trebuie sa-l pornesti cupland doua butoane ,iar dupa aprox 30-40 sec trebuie se decuplezi un buton.La oprire ,decuplezi si celalat buton.Daca esti un barbat cu ceva cunostinte tehnice piti face aceste manevre  ( mai simplu ca golitul rezervorului la wc ).

Costuri: 400-500 lei la dezmembrari (de unde puteti cumpara unul care porneste automat ) .
  Avantaje : cost mic,capacitate de incalzire  a apei fara limita  ,mult mai ieftin ca variantele cu Calore sau boilere dedicate .Ai 100 l de apa calda in max 30 minuteSmile.

[Imagine: 20201024-122039.jpg]
Serghei
Sector 3,Bucuresti
tel 0788344586
[-] Pentru aceasta postare, SERGHEIDIN a primit Like de la 2 utilizatori
  • Cristian Ionita, Florin Smolnicki
Raspuns
#2
Relativ buna ideea , doar ca imagineaza-ti ce inseamna vara la 35 gr sa ai ditamai soba langa tine noaptea . Eu sunt rau de caldura , cand am luat prima rulota ( englezoaica ) cu boiler pe gaz Carver aflat sub pat , nu am dormit 3 nopti de cald pana am descoperit ca dormeam deasupra boilerului ce era pornit non stop . de atunci seara il opresc . Mentionez ca era izolat , capacitate 10 litri .
Incearca totusi varianta Carver din dezmembrari , oricum vei folosi gaz pentru aragaz,frigider , capacitate 10 litri si se incalzeste la 60 gr in 10 min .
ea - Iubitule , peisajul asta ma lasa muta !
el - Perfect , campam aici !!!!

0723553334 - Doru 
Raspuns
#3
Va functiona 30 minute max ..iar rezervorul izolat bine ma indoiesc ,ca va da ,,prea multa caldura " Smile.
Gaz nu voi folosi.Frigider la 12 v ,aragaz de camping cu cartus ...ca nu stau sa gatesc in duba (nu am facut-o nici in rulota ).Nu voi sta mai mult de 2 zile intr-un loc ,si atunci voi cauta locuri cu utilitati.Aerul conditionat este OBLIGATORIU pentru mine...nu sunt prieten cu caldura.
Ma voi gandi cum sa fac o ,,aerisire " amplasata in zona rezervorului.10 litri ...prea putin pentru doua ,,ratze" ..
Serghei
Sector 3,Bucuresti
tel 0788344586
[-] Pentru aceasta postare, SERGHEIDIN a primit Likeuri de la 1 utilizator
  • Florin Smolnicki
Raspuns
#4
@SERGHEIDIN, rezervorul/ boilerul/ recipientul unde ții apa caldă trebuie izolat foarte bine.
Nu știu cum vei face iarna.
Trebuie să te gândești și la un rezervor pentru apă gri. Iarna vei avea nevoie. Vara, dacă folosești detergenți, pastă de dinți ecologice, poți lăsa apa să curgă direct pe sol. Eu așa fac. Am la rulotă până și lichidul de spălat geamuri ecologic. În schimb, iarna sunt probleme cu înghețul. Ia serios în calcul varianta unei ieșiri iarna, la temperaturi de până la 20 de grade minus.

@Doru Negru, bun boiler ai avut, dacă se încălzea în 10 minute! Boilerului meu îi trebuiesc în jur de 30 de minute pe curent și cred că vreo 20 de minute pe gaz ca să se încălzească. La curent nu pot seta, dar la gaz se poate seta temperatura. Nu o reglez mai mult de 40 de grade.

Niciodată nu las boilerul pornit. Eu îl pornesc doar când am nevoie: spălat vase, făcut duș, spălat haine etc. În rest, îl opresc.
Vara aceasta, în 6 săptămâni, am umplut de trei ori buteliile (butelii normale, mici, de rulotă). Frigiderul a funcționat non stop.
[-] Pentru aceasta postare, Florin Smolnicki a primit Likeuri de la 1 utilizator
  • Cristian Ionita
Raspuns
#5
(Ultima modificare: 11-06-2020, 11:13 PM de catre: SERGHEIDIN.) -->
O izolatie de calitate este simplu de facut ,daca ai mai facut.Apa ramane calda 48 ore vara fara probleme.Rezervor de apa gri voi avea cu siguranta .NU sunt de acord cu varsatul ,,laturilor"  in natura .Voi folosi vanul iarna doar cat sa traversez ,,tarile friguroase" .NU imi place zapada....merg in tarile calde.Am vazut ca exista sisteme electrice anti-inghet...bani sa ai si doua maini drepte.
Serghei
Sector 3,Bucuresti
tel 0788344586
Raspuns
#6
@SERGHEIDIN, cuvântul folosit de tine: „lături” mi se pare foarte dur, dar adevărat!
Explică-mi și mie, dă - mi și mie soluția magică: unde se pot depozita câteva sute de litri de apă uzată pe care o aduni timp de cel puțin trei zile (să zicem cel puțin! trei zile)?
Noi gătim doar în rulotă, facem duș doar în rulotă. De aceea am rulotă, nu? Nu folosesc niciodată, nicio utilitate, nicăieri! NU am nevoie!
Când ajungem într-un loc, stăm cel puțin trei - patru zile sau chiar și câteva săptămâni (așa cum este cazul la mare).
Tu când stai pe loc trei zile unde aduni „lăturile”?  Wink
Ar mai fi o variantă: să zicem că vei avea un rezervor pentru apă gri de 100 de litri. Îl umpli rapid în 24 de ore. 
Ce faci? Cauți în fiecare seară sau dimineață un canal dedicat pentru a goli tank-ul? Cam greu să îmi imaginez așa ceva!

Cum ai procedat până acum? Explică-ne și nouă.

De ce te întreb: vreau să ies cândva și în străinătate cu rulota. Și știu foarte bine că apele uzate la rulotă sunt o mare problemă, în camping. Și în Europa de voi călători, voi bate la porțile oamenilor și le voi cere să mă lase să stau la ei o noapte sau trei, dar iau în calcul și varianta camping - urilor. 
Atenție!!! Vorbim despre sute de litri de apă gri. Eu îi zic așa pentru că sună mai frumos...
La mine nu e așa gri! Eu folosesc la rulotă doar detergenți bio. Pe bune!
Raspuns
#7
(Ultima modificare: 11-14-2020, 08:04 AM de catre: SERGHEIDIN.) -->
Florin ,la rulota stii foarte bine ca eu foloseam un rezervor de apa gri pe roti.Golirea lui se facea la canal ...orice canal .La fel de bine stii ca eu nu prefer turismul  off-camping pe litoral (la munte inca nu am fost).Am incercat ...dupa 3 zile  am renuntat.Apa gri am varsat-o in balarii (urat si rusinos ,sper sa nu se mai intample) .Un rezervor de 100-120 litri pt apa gri este deajuns pt mine .Rezervorul de apa curata va avea 100 l,asa ca la reumplerea lui voi goli si laturile  la canal.Mie 3 zile imi ajung 100l de apa (suntem 2 persoane).Imi este impoaibil sa cred ca nu poti gasi pe drum o gura de canal ...ceva...ca sa golesti apa civilizat.La fel si cu toaleta ...la 3 zile cam gata.Daca vrei sa stai mai mult de trei zile inur-un loc ,nu stiu cum poti proceda civilizat !  La tine,4 persoane...problematic cu apa .Asta este ,arunci pe marginea drumului ce sa-i faci.Stai linistit ca si ,,civilizatii" din vest varsa laturile in natura cand ajung in ,,tarile din lumea a3-a",dar daca tu faci asta la ei pe mosie ,imediat suna la politie.
    De aceea eu am VANDUT RULOTA si am inceput sa strang materiale ...si sa caut un VAN pt conversie.Imi asigura mobilitate sporita ,nu sunt limitat (ca la rulote ) de mma ,lungime ansamblu...trasee alese special pt rulota.

Legat de webasto.Am terminat modificarile,functioneaza perfect .In 5 minute de la pornire , a adus apa la 57 grade (10 litri) .Proiect incheiat cu succes.

PS-da-mi voie sa cred ca,, detergentii ecologici" sunt cam la fel cu ,,cola zero"...fara zahar dar tot un rahat.
Serghei
Sector 3,Bucuresti
tel 0788344586
[-] Pentru aceasta postare, SERGHEIDIN a primit Like de la 2 utilizatori
  • barsan.doru, Ciprian Rosca
Raspuns


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)
STS Service