Punctajul Subiectului:
  • 0 Vot(uri) - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Montaj instant Calore TN7
#1
Va salut, colegi rulotisti! Am o autorulota Fiat Ducato, la care aveam probleme cu incalzirea apei. Boiler-ul original Truma pe gaz se stricase. Venind cu camperul pentru mai multe lucrari la unul dintre service-urile (ca sa spun asa) specializate pe rulote cele mai laudate pe internet, unul dintre baietii de acolo m-a sfatuit sa nu mai incerc sa mai fac boiler-ul ei Truma, spunand ca mai simplu sa montez un instant pe gaz Calore TN7. Nepricepandu-ma la astfel de chestiuni (tocmai de aceea am adus-o acolo), i-am spus sa faca cum crede de cuviinta. Dupa ce a trecut ceva timp, imi spune ca e o problema in sensul ca racordurile originale de la boiler nu se potrivesc cu iesirile acestui instant si ca trebuie sa faca niste adaptari si in plus trebuie sa monteze o ciuperca exterioara deasupra.
Mentionez ca instantul a fost montat in interior, tot in zona unde era montat boilerul original, dar deasupra, intr-un dulapior destinat hainelor, cu un spatiu destul de generos in jurul lui, dar care nu are o aerisire exterioara (asa cum e in spatiul de dedesubt (unde era montat boilerul original). Exista desigur un burlan de evacuare a gazelor catre ciuperca aceea exterioara si mai multe racorduri pe care nu prea le inteleg.
Intorcandu-ma la ei pt a lua autorulota la finalul lucrarii, o alta persoana imi spune ca nu e de acord cu solutia mea (??!!), ptr ca in mod normal un astfel de instant trebuie montat in exterior. Mi s-a parut tare ciudat avand in vedere ca a fost solutia lor,a unui coleg cu care lucreaza impreuna, eu doar am adus camperul cu rugamintea de a avea apa calda.
Am facut deja mai multe probe si tin sa mentionez ca dupa pornirea apei calde (la o utilizare de 1-2 minute, nu mai mult), simt un miros de gaz destul de puternic in zona unde e amplasat instantul, miros care dispare foarte rapid dupa inchiderea apei.
Vreau sa mentionez ca eu am montat acest instant pt faptul ca eu cu autorulota fac drumuri lungi, tip tururi, prin state din Europa (cam 2-3 pe an), doar in ideea de a face cate un dus foarte rapid pe zi (2-3 minute, pt 2 persoane) si mai putin ptr a folosi apa calda la bucatarie si baie, unde ma multumesc sa folosesc si apa normala, avand mereu la noi si farfurii de unica folosinta. In afara acestor utilizari, robinetul de gaz pt boiler sta permanent inchis.
Intrebarea mea este daca dintre voi mai sunt persoane care au adoptat aceasta solutie si au amplasat instantul pe gaz IN INTERIOR. Si care ar putea fi riscul unei astfel de utilizari sporadice.( grija mea a fost aceea a mirosului de gaze in zona instantului, care dispare dupa inchiderea apei calde).
Voi incerca zilele viitoare sa atasez si poze cu amplasamentul instantului Calore TN7. Merci.
Raspuns
#2
Principala grijă ar trebui să fie la evacuarea completă a gazelor arse, cu un conținut ridicat de monoxid de carbon. Mirosul de gaze pe care îl simți probabil vine de la gazele arse incomplet din diferite cauze, cum ar fi amestecul de combustibil  (aer cu gaz) sau aerisirea corectă a spațiului în care e montat. Aceste aparate ide încălzire au o putere instantanèe mare, ceea ce necesită un volum mare de oxigen. De aceea, priza decaer a fostului boiler poate fi prea mică. 
Personal nu sunt de acord cu astfel de soluție pentru încălzirea apei la un RV, mai.ales la autorulotă. O consider o improvizație periculoasă cu rezultate slabe. Apa încălzită instantaneu are nevoie de debit constant, altfel variază temperatura acesteia. De aceea se folosesc sisteme cu acumulare,  care permit folosirea intermitenta a apei, ceea ce permite economisirea apei.
Boierul Truma este foarte bine proiectat, compact și sigur. Orice defecțiune se poate remedia la prețuri decente. Corda Campers repară orice echipament Truma, efectuând inclusiv reparații la partea electrica și electronică, fără înlocuirea plăcilor. Puteți trimite boilerul la București prin curier,  pentru a evita cheltuieli cu deplasarea autorulotei.
Munca ne fură timpul, banii ne fură mintea...
Raspuns
#3
Am avut camperul lasat in Bucuresti aproape 2 luni. Cei de acolo au trimis boiler-ul meu Truma original la verificat si mi-ai spus ca nu mai poate fi facut nimic.
Ideea e ca pt mai mult de un scurt dus de 3 min la 2 zile nici nu intentionez sa tin robinetul de gaz destinat pt traseul lui (in general tin butelia inchisa vara). Nelamurirea mea era daca cu gazul inchis pt instantul respectiv (posibil doar sa mearga soba noaptea daca e frig) se poate intampla ceva?
Raspuns
#4
Cu robinetul închis nu se poate întâmpla nimic. Însă,  dacă ai scăpări de gaze, chiar și un minut poate fi fatal. Gazele acumulate în dulapul în care e montat aparatul pot exploda. Eu zic să verifici sa nu ai scurgeri de gaze nici în repaus și nici în timpul funcționarii.
Munca ne fură timpul, banii ne fură mintea...
[-] Pentru aceasta postare, e-1 a primit Likeuri de la 1 utilizator
  • Cristi
Raspuns
#5
Si eu am montat TN7 la rulota si, pt. ca e cu tiraj natural, daca bate vântul, se simte miros de gaze arse in baie. La fosta rulota,  englezoaică, boierul de 9 litri avea admisia si evacuarea afară deci orice scurgere sau gaz nears erau afară.TN7 are admisia aerului din rulota si de aceea se simte câteodată miros. E un compromis care funcționează dar necesita mai multa atentie .


Trimis de pe al meu SM-A320FL folosind Tapatalk
Raspuns


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)
STS Service