Punctajul Subiectului:
  • 0 Vot(uri) - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Protejare micro-intreruptoare robineti.
#1
Robinetii au in corpul lor ,unii niste micro-intreruptoare ,altii au un mic contact format din doua lamele de alama sau cupru.
     Prin aveste conatcte trece un curent destul de mare  in perioada in care pompa functioneaza.In timp apar oxidari sau/si perlari pe aceste contacte si evident nu isi mai fac datoria cum trebuie sau ...deloc.

    Pentru ptotejarea acestor contacte putem comanda pompa prin intermediul unui releu cu contacte ND ,releu comandat evident de ,,robineti".In felul asta curentul absorbit de pompa trece prin contactele releului,contacte ce suporta usor 30...40 A (nu este cazul la noi) iar prin contactele robinetilor trece un curent foarte mic.In felul asta robinetii sunt protejati (electric) pe viata.
Pentru cri cu 2 maini stangi si /sau comozi sau necunoscatori in ale electricii ,da-ui fuga la un atelier sau electrician si nu ve-ti mai schimba robineti (scumpi rau )..
[Imagine: 20190518-183941.jpg]
Serghei
Sector 3,Bucuresti
tel 0788344586
[-] Pentru aceasta postare, SERGHEIDIN a primit Like de la 5 utilizatori
  • costica V., Cristi, e-1, Florin Smolnicki, George
Raspuns
#2
Am zis sa nu deschid alt topic  (si asa avem postari intr-o veselie ) si postez tot aici pentru cine are ochi sa citeasca ;

MARE GRIJA CU SOCLURILE PT SIGURANTE  cumparate din surse ,,ciudate" .Pirin dai ,paguma mare faci.
 Am avut montata o astfel de siguranta ca sig generala la consumatorii mici.
Azi am hotarat sa montez o priza de 12 v pentru frigiderul cu compresor chiar daca am spus ca il folosesc oricum la 220 (m-am inselat,la 12 v parca merge muuuult mai bine).Dupa toata treaba ,bag frigiderul ,il pornesc si observ cu stupoare ca pe afisajul lui imi arata 12v....apoi 11 si un pic....si tot mergea in jos pana la 10.4 cand m-am hotarat sa vad unde este problema.
Pe acumulator aveam 14.4....panoul incarca...invertorul (mixt) imi arata totul ok  si nu intelegeam de ce la frigider imi ajungeau in timp ce functiona doar 10 v !!!!  
  Intr-un moment de inspiratie am luat firele la mana si cand am pus mana pe aceasta siguranta ,surpriza: frigea si ea si cele  doua bucati de conductor de 15 cm care erau atasate la ea.
Avand un tablou electric pt instalatia de 12 volti  mi-am permis sa o anulez si am conectat iar acumulatorul.Surpriza ,acum totul functioneaza ok ,nu mai am caderi de tensiune si nu s-e mai incalzeste nimic.Aveam aproape 2 volti pierdere .
Asa ca ,atentie  mare la calitatea produselor cumparate.Suportul de sigurante (tabloul) este produs in RO si nu imi incalzeste la nici un contact .
[Imagine: 20200425-153048.jpg]

[Imagine: 20200425-150941.jpg]

[Imagine: 20200425-153033.jpg]
Serghei
Sector 3,Bucuresti
tel 0788344586
Raspuns


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)
STS Service