Punctajul Subiectului:
  • 0 Vot(uri) - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Racire suplimentara frigider
#1
Zilele astea de relache si profunda meditare , gandindu-ma cat de buna este berea rece la rulota , am facut un plan de inbunatatire a racirii frigiderului . La rulota veche am montat pe grila superioara de aerisire a compartimentului frigiderului ( primul motiv a fost ca dulapul se incalzea excesiv , contribuind la cresterea temperaturii in rulota , dar si pentru a spori capacitatea de racire a frigiderului ) 4 buc ventilatoare recuperate din surse de alimentare calculator , legate la un intrerupator basculat cu 3 pozitii pentru a le putea porni teoretic in 2 trepte adica initial 2 apoi toate 4 , dar datorita faptului ca uitam sa le pornesc dar si pentru comoditate ( de suntem in concediu sau la leneveala de we ) am decis ca la noua rulota sa fac o automatizare . 
        Tot gandindu-ma la variante home made , hop cuibul gata pentru barza chioara : https://www.olx.ro/oferta/termostat-elec...b94e5df466
        Pe ebay este mai scump , plus timpul de livrare , asa ca am luat legatura cu vanzatorul si l-am achizitionat . Fiind acasa l-am probat , este exceptional , simplu de programat la nivel basic , nu m-am complicat cu timpi sau diferente de temperatura , pur si simplu am setat temperatura de pornire si l-am testat , cupleaza releul la 2* plus fata de temperatura setata si decupleaza fix cand temperatura ajunge la cea stabilita .
        Urmeaza sa achizitionez si doua ventilatoare , dar cand voi ajunge la rulota sa masor ceva cote , voi cauta ceva cu rulmenti , la cele vechi aparea cand si cand un zgomot produs de lagare.
https://www.emag.ro/ventilator-floston-1...ction=view
ea - Iubitule , peisajul asta ma lasa muta !
el - Perfect , campam aici !!!!

0723553334 - Doru 
[-] Pentru aceasta postare, Doru Negru a primit Likeuri de la 1 utilizator
  • Florin Smolnicki
Raspuns
#2
Un sistem asemanator am si eu. Termostatul meu nu este asa aratos, e mai despuiat, astfel ca e pitit prin dulap.
La capitolul ventilatoare, am doar doua. Unul mai mare ce este controlat de termostat si unul mai mic ce il pornesc manual. Am ales comanda manuala a unuia pentru a putea sa il pornesc cand consider ca este necesar fara a depinde de setarea termostatului. Adica l-am pus langa cosul de evacuare gaze astfel daca se intampla sa bata vantul fix in grila frigiderului il pot porni si reduc riscul de a intra gazele in rulota iar pe calduri foarte mari isi face treaba de a ajuta frigiderul.
Mai este un pas important la setarea termostatului. In functie de pozitia sondei de temperatura trebuie dibuita setarea de declansare a termostatului. Daca este setata o temperatura prea mare nu ajuta prea mult frigiderul, dar nici o temperatura prea joasa nu este buna. Frigiderul are nevoie sa atinga totusi o anumita temperatura pentru a fi eficient. Daca fluxul de aer este prea mare sau porneste inainte ca circuitul de amoniac sa fie incalzit suficient se pierde din randament. Cred ca doar prin incercari succesive poti determina o setare optima.
mariusi_rotaru@yahoo.com
Skoda Octavia Scout + Hobby 460 UFe
Raspuns
#3
Marius , rascolind am dat de acest termistor produs de Dometic , se fixeaza direct pe radiatorul frigiderului si poti comanda cu el ventilatoarele , vad ca in state este foarte utilizat , din pacate nu gasesc nici o sursa de aprovizionare .
https://www.dyersonline.com/dometic-refr...witch.html
ea - Iubitule , peisajul asta ma lasa muta !
el - Perfect , campam aici !!!!

0723553334 - Doru 
Raspuns
#4
Dupa cum arata descrierea planja termistorului este 43-65 grade celsius , tot cercetand pe net , toti spun ca optim este ca la teava de iesire din radiatorul de racire al frigiderului sa ai 55 grade.
Voi monta senzorul pe teava la iesirea din radiator .
Am gasit termistor la o reprezententa Waeco-Dometic in tara , pret 150 lei .
ea - Iubitule , peisajul asta ma lasa muta !
el - Perfect , campam aici !!!!

0723553334 - Doru 
[-] Pentru aceasta postare, Doru Negru a primit Likeuri de la 1 utilizator
  • Marius Rotaru
Raspuns
#5
Nu e termistor, ci termostat. Gasiti pe piata libera la preturi decente, 150 lei e enorm. Emag din cate stiu nu are cele mai mici preturi, totusi vinde de zece ori mai ieftin.

https://www.emag.ro/termostat-50-grade-c...ario_ID=49
Munca ne fură timpul, banii ne fură mintea...
[-] Pentru aceasta postare, e-1 a primit Like de la 2 utilizatori
  • costica V., Florin Smolnicki
Raspuns
#6
Salut, Eu nu ma pricep la rulote dar ma pricep la centrale termice si instalatii de incalzire(17 ani). De ce nu folositi un termostat mecanic cu capilar care lucreaza intre 30-90 grade reglabil, capilarul se monteaza direct pe radiator sau teava si cutiuta de reglare la vedere.Cost 35-55 lei bucata. Daca am spus ceva gresit va rog sa ma iertati. Sunt nou pe forum!
Raspuns
#7
Salut , pai bre pana reglezi in parametri temperatura , cat timp pierzi , cata bere nu bei , nu mai bine pui un termostat cu temperatura fixa.
ea - Iubitule , peisajul asta ma lasa muta !
el - Perfect , campam aici !!!!

0723553334 - Doru 
Raspuns


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)