Bun venit, Vizitator
Trebuie să te înregistrezi înainte să poți trimite mesaje în comunitatea noastră.

Nume utilizator/E-mail:
  

Parolă
  

Caută în Forum

(Căutare avansată)

Statistici Forum
» Membri: 847
» Cel mai nou membru: Stefan Gheorghe
» Total Subiecte: 1,042
» Total Răspunsuri: 9,889

Statistici Detaliate

Utilizatori Conectați
Momentan sunt 27 utilizatori conectați.
» 1 Membri | 26 Vizitator(i)
Florin Smolnicki

Ultimele subiecte
Asociatia Club RV
Forum: Diverse
Ultimul răspuns: Florin Smolnicki
5 minute in urma
» Răspunsuri: 4
» Vizite: 2,974
Toate întrebările mele
Forum: Diverse
Ultimul răspuns: Cristi
8 ore in urma
» Răspunsuri: 390
» Vizite: 331,597
AGM/GEL sau LiFePO4
Forum: Baterii pentru rulote si autorulote
Ultimul răspuns: Cristi
Ieri, 03:36 PM
» Răspunsuri: 2
» Vizite: 29
Cat consuma un invertor d...
Forum: Invertoare solare si invertoare tensiune
Ultimul răspuns: Cristi
Ieri, 12:16 PM
» Răspunsuri: 0
» Vizite: 18
Idei de autorulote 4x4 sa...
Forum: Conversii, modificari, imbunatatiri - rulote si autorulote
Ultimul răspuns: Dovleac Florin
01-25-2023, 06:09 PM
» Răspunsuri: 13
» Vizite: 8,589
Roată de manevră electric...
Forum: Discutii generale despre rulote
Ultimul răspuns: Dovleac Florin
01-25-2023, 06:05 PM
» Răspunsuri: 0
» Vizite: 24
Cristian asculta muzica d...
Forum: Diverse
Ultimul răspuns: Florin Smolnicki
01-22-2023, 03:01 PM
» Răspunsuri: 263
» Vizite: 110,235
Butelia din fibra de stic...
Forum: Sfaturi Tehnice - Instalatia de gaz
Ultimul răspuns: Florin Smolnicki
01-22-2023, 08:08 AM
» Răspunsuri: 20
» Vizite: 16,350
Antena de satelit la rulo...
Forum: Sfaturi Tehnice - Electrica si Electronica
Ultimul răspuns: Florin Smolnicki
01-16-2023, 03:35 PM
» Răspunsuri: 1
» Vizite: 11,499
Poza zilei
Forum: Diverse
Ultimul răspuns: Florin Smolnicki
01-15-2023, 01:07 PM
» Răspunsuri: 260
» Vizite: 86,401

 
  Roată de manevră electrică
Publicat de: Dovleac Florin - 01-25-2023, 06:05 PM - Forum: Discutii generale despre rulote - Niciun răspuns

Salutare . Are cineva în dotare pe rulotă roata de manevrat electrică ?sunt curioasa dacă își face treaba. Am găsit ceva la un preț rezonabil cu motor de 350w și zic că manevrează o remorcă/rulota de 2200 kg . Atașez link
mulțumesc
https://www.casapractica.ro/cumpara/roat...mvEALw_wcB

Listează

  O singură butelie, mai mulți consumatori „externi”
Publicat de: Florin Smolnicki - 01-10-2023, 04:12 PM - Forum: Sfaturi Tehnice - Instalatia de gaz - Răspunsuri (3)

Nu am scris un titlu mai lung, atașez aici titlul complet:O singură butelie: 1. rulotă, 2. aragaz extern, 3. arzător/ încălzitor și 4. ladă frigorifică

Mulți dintre noi avem la rulote, pe lângă circuitul normal de gaz, încă vreo doi, trei, patru consumatori, să le zicem externi. Acest lucru înseamnă: aragaz extern, ca să nu facem abureală în rulotă și nici mirosuri de mâncare. Avem și lăzi frigorifice. La unii am văzut un fel de încălzitor pe gaz pe care îl folosesc pentru a face căldură iarna, în interiorul cortului. Și acel încălzitor este conectat la o butelie de rulotă/ aragaz. Ba, mai mult, unii au un fel de instant (tot consumator de gaz) pe care îl folosesc la prepararea apei calde. Faină este și ideea cu un arzător pe gaz - brenner. Eu folosesc acasă un astfel de arzător pe gaz și încălzesc pe el un disc sau un ceaun. Am renunțat la încălzitul discului cu lemne. Funcționează excelent încălzirea și prepararea mâncărurilor pe acest disc. (Acasă am avut anul trecut și anul acesta un succes fantastic la Crăciun și Revelion, când am invitat prietenii la un disc și nu la un grătar. E altceva!) 
Alternativ, revenind la rulotă, ca să scap de un circuit pe gaz în plus, aș putea folosi circuitul aragazului la arzător. Și despre acest disc am să vă povestesc o istorioară și voi avea nevoie de sfaturile voastre. Toate la timpul lor.

Tot anul trecut mi-am cumpărat o ladă frigorifică. În timp, am observat că sunt din ce în ce mai deranjat de faptul că am nevoie de prea multe butelii la rulotă și în jurul ei și toate aceste butelii sunt consumate în același timp. Două butelii sunt în compartimentul dedicat al rulotei. Una este de rezervă, cealaltă  este pe circuitul original de gaz al rulotei: aragaz, cuptor, încălzire, frigider, boiler. Merg destul de des offcamping și mă folosesc mult de gaz. Sunt obligat, nu am altă variantă pentru offcamping, deși încălzirea, boilerul și frigiderul funcționează și pe 230 V. O altă butelie de afară (ar fi a treia) deservește doar aragazul extern, iar a patra butelie alimentează noua achiziție: lada frigorifică. Foarte rău nu este atât faptul că am trei sau patru butelii după mine[Imagine: default_109.gif][Imagine: default_109.gif][Imagine: default_109.gif], cât situația că se consumă – să zicem aproape instantaneu – gazul din toate aceste trei butelii, ba, mai rău, nu se termină niciuna la timp și mereu rămân cu butelii consumate pe jumătate sau mai puțin sau mai mult.

Am atașat în postare o schemă cu ceea ce îmi doresc să fac pe viitor (buteliile urmează să fie într-adevăr din fibră - încă nu sunt, dar voi avea foarte curând două butelii din fibră -de mărimea celor de aragaz- vor fi încărcate cu propan), sper să primesc răspunsuri inteligente, frumoase, valabile, practice, convenabile din partea voastră. Vă voi ține la curent cu toate noutățile, ideile, hotărârile, alegerile și achizițiile pe care le voi face. Încerc să atașez cât mai multe fotografii cu ceea ce am concret la rulotă: modelul sau modelele regulatorului de gaz (am trei modele de regulator), conexiunile de gaz de la aragaz, circuitul rulotei și lada frigorifică. Atașez foto cu două tipuri de regulator: cel care este deja pe rulotă și regulatorul pe care îl folosesc la lada frigorifică + furtunul de alimentare portocaliu al lăzii. Trebuie să folosesc un astfel de regulator la lada frigorifică pentru că am o ciudățenie de cuplaj la regulator și la lada frigorifică. Lada frigorifică folosește un furtun cel puțin ciudat. Voi atașa și poze cu furtunul. Lada are nevoie de un regulator de 37 milibari,  se vede din poză. Nu am așa ceva. Eu am folosit unul de 30 de milibari. Este bine?

Prin urmare, eu trebuie să mă strecor tehnic printre toate aceste variante și conexiuni de furtune și aparate de la rulotă și consumatorii externi de gaz. Aragazul are o intrare exact cum este ieșirea de la regulatorul de gaz aflat acum pe rulotă: clasică, românească.
Sper că am fost cât se poate de clar în expunerea problemelor mele. Dacă nu, îmi cer scuze și vă răspund cu drag la nelămuririle pe care le-aș fi provocat.Sunt convins că răspunsurile voastre vor fi de mult folos și altor colegi - rulotiști. Fie ei începători sau oameni cu multă experiență. Mereu avem de învățat.Mai sunt convins, mă repet, că a scrie pe un forum este cea mai bună variantă. Întrebările mele rămân, răspunsurile voastre, la fel.Ceea ce scriem acum se va putea citi peste multă vreme.
Dacă mă îndrumați concret către anumite firme sau piese, vă rog să îmi dați și link-ul. Doar așa voi putea găsi repede, concret și exact ceea ce trebuie.Aștept bucuros și vă mulțumesc anticipat pentru sfaturile voastre![Imagine: salutare!.gif][Imagine: salutare!.gif][Imagine: salutare!.gif]

[Imagine: ZNGvAS2.jpg]

[Imagine: PH22piP.jpg][Imagine: 5ae0fhg.jpg][Imagine: 2RaxXs7.jpg]

[Imagine: rlaicXr.jpg]

[Imagine: xXAbnVX.jpg]


[Imagine: hvlCVCg.jpg]


[Imagine: wdIcrhp.jpg]

Listează

  Activare traducere automata Youtube
Publicat de: Cristi - 12-30-2022, 11:55 AM - Forum: Diverse - Răspunsuri (1)

Salutari dragi colegi,

Florin m-a rugat sa explic cum se poate face traducerea automata a filmelor de pe youtube.

Pentru acest lucru, trebuie sa faceti urmatoarele modificari. Sa luam spre exemplu un film pe care l-a pus Florin:

Se apara butonul de setari:

[Imagine: HgnwOF0.png]
Apoi la setari se selecteaza Subtitrari:
[Imagine: IDrZtHO.png]
Apoi se selecteaza limba (in mod normal este OFF, daca se selecteaza limba apare pe ecran subtitrarea iar ulterior apare Autotranslate!)
[Imagine: txIQmkK.png]
Apoi se apasa pe Autotranslate si se alege limba in care doriti sa apara traducrea:
[Imagine: Cjc76Yi.png]
Si acum aveti subtitrarea in Romana (sau Engleza, sau ce limba se alege). Tineti cont de faptul ca traducerea nu este perfecta!
[Imagine: 6RNaNp9.png]

Vizionare Placuta!

Listează

  Cum ne castigam traiul?
Publicat de: mihailmarius - 09-11-2022, 07:18 PM - Forum: Pagina incepatorului - Răspunsuri (2)

Salut rulotisti!
Voi, cei care nu sunteti pensionari si traiti in rulote, ce meserii aveti sau cum va castigati traiul?
Pana acum 3 ani aveam un job atat de lejer incat puteam sa plec de joi si sa ma intorc marti. Eram ok, plecam cu familia in fiecare weekend, iar o data pe luna faceam cate o escapada de joi pana marti. De ceva timp ma tot gandesc sa-mi cumpar o duba si sa o transform dupa bunul plac. 
Am vazut cupluri, in special din strainatate, care traiesc ani intr-o duba. Pe mine ma intereseaza sa stau cam o luna plecat si dupa sa ma intorc. Dar in cazul asta cum sa-mi castig traiul? 
Multumesc celor care imi raspund!

Listează

  Mi-am schimbat masina
Publicat de: Cristian Ionita - 07-31-2022, 11:56 AM - Forum: Dotari si prezentare rulote si masini - Răspunsuri (1)

Bun gasit dragilor!
Mi-am schimbat masina, de fapt mi-am mai cumparat inca una in afara de Modeo Break cu care trageam rulota dupa mine. Din pacate nu au mai fost iesiri de rulotisti la care sa particip si sa ma laud cu ea!  Big Grin  Testul l-am facut in zona Rasnov, la Cheile Rasnoavei. A fost super, ce pot sa zic...
[Imagine: 1.jpg]

[Imagine: 2.jpg]

[Imagine: 3.jpg]

[Imagine: 4.jpg]

[Imagine: 5.jpg]

Listează

  Camping Ynu Maf, Târgu Neamț
Publicat de: Florin Smolnicki - 04-29-2022, 08:56 AM - Forum: Campinguri - Răspunsuri (4)

Dragi colegi,
Acum două săptămâni am trecut pe la acest camping pentru a vizita niște dragi colegi rulotiști: Mihaela, Teodora,  Claudiu - din Fălticeni.
Nouă ne-a plăcut foarte mult, și mai ales copiilor, a fost ca o nouă descoperire gegrafică: locuri de joacă, de plajă, ascunzători, camuflaje, corturi militare, căsuțe de dormit.
Copiii noștri au fost extrem de încântați! Sunt foarte multe locuri și amenajări care îi atrag pe copii, ca un magnet invincibil: copaci care au prinse sus de tot, diferite puncte de observație sau locuri de servit micul dejun sau prânzul. Sunt multe astfel de foișoare, pe alese, toate camuflate, în stil militar.
Este foarte frumos aici!
Cred cu toată puterea că acest camping merită toată atenția noastră.
Intrarea în camping este generoasă, cu mult spațiu, pe teren drept, fără probleme, chiar și pentru ansambluri mari, lungi, voluminoase, înalte.
De cum ajungi în interiorul locației, există un foișor imens, cu muzică, mese, scaune, veselă, tacâmuri, de toate, toate! Incredibil! Proprietarul acestui camping - Ionuț - chiar merită promovat! 
Acolo, în foișor și nu numai, pot să încapă lejer foarte multe persoane, pe vreme bună sau pe vreme rea.
Am înțeles că proprietarul dorește să parceleze terenul, în viitor. Suprafața campingului este foarte mare.
Pot intra lejer (nu cred că mă înșel), până la 50 sau 60 - 70 de echipaje sau mai mult.
Pentru cei mai excentrici există și un ciubăr. Nu știu dacă e încălzit sau cum funcționează.
Există locuri extraordinar de frumos amenajate, destinate focurilor de tabără.
Sunt amenajate diferite exponate reale din armată, poliție, pompieri, cu puternic impact emoțional.
Există un loc central, special amenajat, cu rotisor, unde se pot face porci la proțap sau chiar viței sau vaci. Este loc, sunt condiții. Cu condiția ca porcii, vițeii, vacile să fie înainte sacrificate... În stil european... [Imagine: default_109.gif]
Pentru cei care nu au rulote, dar au prieteni ce vor să vină la camping, există câteva căsuțe care se pot închiria.
Dacă te afli aici, în apropiere sunt o mulțime de obiective de vizitat: celebrele mănăstiri din Moldova (Agapia, Văratec, Sihăstria, Secu, Sihla .... și muuuuulte altele), Cetatea Neamțului, Casa Memorială „Ion Creangă” cu muzeul învecinat, zimbrăria și grădina zoologică din apropierea Mănăstirii Neamț și foarte multe alte obiective.

Acest camping merită atenția noastră! Alte informații și contact găsiți aici:

https://www.facebook.com/Camping-Ynu-Maf...9808203921

Prețul de campare este de 50 de lei pentru doi părinți și un copil, curentul este inclus. 
FOARTE IMPORTANT PENTRU UNII DINTRE NOI!!!Campingul este deschis și iarna. O zi bună, tuturor!


[Imagine: ahgFNiG.jpg]
[Imagine: mCUbS9y.jpg][Imagine: PgSBwZZ.jpg][Imagine: 1lcvxML.jpg][Imagine: 2KjHIfG.jpg][Imagine: Fk5RM2p.jpg][Imagine: 7B2Dbna.jpg][Imagine: BBoi83m.jpg][Imagine: LgEZ4Ls.jpg][Imagine: VAYBHVC.jpg][Imagine: lo3pG7Z.jpg][Imagine: NsTi6kW.jpg][Imagine: iRVl8WH.jpg][Imagine: QbKGeJX.jpg][Imagine: WXUxOJV.jpg][Imagine: sHiVU7E.jpg][Imagine: kLI7OQB.jpg][Imagine: 0FGXkgF.jpg][Imagine: 9TOa7Wp.jpg][Imagine: mlnSkth.jpg][Imagine: 7HPOGIO.jpg][Imagine: EmFmdr2.jpg][Imagine: h0URjw4.jpg][Imagine: yr0hfod.jpg][Imagine: izgmz3i.jpg][Imagine: jaCcNEI.jpg][Imagine: GNHUY4M.jpg][Imagine: 2H772cL.jpg][Imagine: pN93j4H.jpg][Imagine: 0kCcBgj.jpg][Imagine: oTSjxIp.jpg][Imagine: xePjut8.jpg][Imagine: CPvWNe0.jpg][Imagine: tDiu7oz.jpg][Imagine: UHAJYVy.jpg][Imagine: JWSJjDv.jpg][Imagine: 64CJVoK.jpg][Imagine: jjMPfYR.jpg][Imagine: GLDQFKg.jpg][Imagine: tpgyXn2.jpg][Imagine: 7NdYpM0.jpg][Imagine: zkswDR7.jpg][Imagine: mI1rFjZ.jpg][Imagine: Z2ylHMw.jpg][Imagine: PDYjMJC.jpg][Imagine: ls4ND8E.jpg][Imagine: 1K3cEcA.jpg][Imagine: 69eGRsu.jpg][Imagine: huDuewn.jpg][Imagine: ZwZapeW.jpg][Imagine: uglhghx.jpg][Imagine: wj5T0Fl.jpg][Imagine: wjsm4G7.jpg][Imagine: iN0NadB.jpg][Imagine: 7xvmXta.jpg][Imagine: UH87N9F.jpg][Imagine: ug7YyGo.jpg][Imagine: nUvmt91.jpg][Imagine: EaP8Jqj.jpg]

Listează

  Camping Poiana Soarelui - Porumbacu de sus - Sibiu
Publicat de: Cristi - 04-27-2022, 12:52 PM - Forum: Campinguri - Răspunsuri (2)

Am petrecut Pastele 2022 in Campingul Poiana Soarelui din Porumbacu de sus, Judetul Sibiu.

Mi-a placut, a fost o intalnire alaturi de prieteni dragi iar locatia a fost una extrem de primitoare.

Dar sa vorbim putin despre camping. Este un camping care poate primi foarte multe rulote, dar pe perioada verii are loc si de corturi astfel ramanand un spatiu de 12-14 rulote rulote, fiecare spatiu de rulota avand cam 6 metri latime, un spatiu generos pentru a asigura intimitatea necesara oricarei rulote. De asemenea, exista si o zona pentru corturi, campingul putand adaposti cu generozitate intre 15 si 20 de corturi. Numarul acestora poate depinde de marimea cortului si de "apropierea" celor care isi amplaseaza corturile.

Plusurile acestui camping sunt oferite atat de dotarile oferite clientilor cat si de locatie. Acesta se afla la capatul unui drum, la marginea unui parau cu apa curata. Nu exista masini care sa treaca prin zona iar apa curgatoare nu este una adanca, ceea ce recomanda locatia si familiilor cu copii mici.

In camping exista o camera cu doua toalete (barbati si femei) si trei dusuri, moderne si curate. In aceeasi camera exista doua chiuvete si tot in aceasta camera exista o usa care da intr-o sauna care poata fi folosita contra cost de catre cei ce doresc o relaxare suplimentara. In plus, afara exista un ciubar pe lemne. Si acesta se poate folosi de catre turistii din camping contra cost. De asemenea, tot aici putem folosi masina de spalat cu uscator - contra cost. 

Un punct important, atat pentru utilitate sa cat si pentru socializare il reprezinta locul de gatit prevazut cu un gratar foarte generos, un cuptor pe lemne si o soba plita de gatit, cu ochiuri, la care se poate face un ceaun delicios (la mine asa a fost, din ce spune lumea). Tot aici sunt doua frigidere tip vitrina frigorifica in care oaspetii pot pastra la rece alimentele, mai exista o masa la care se pot aranja alimentele ce urmeaza sa fie preparate si o chiuveta cu apa calda ce poate sa fie folosita si pentru spalarea vaselor. 

O alta facilitate este foisorul generos unde se pot strange turistii atat pentru socializare cat si pentru a fi protejati de ploaie. Sunt cateva mese si scaune si afara si trei umbrele care sa suplineasca necesarul de protectie (ploaie, soare) in timpul mesei si nu numai. 

Mai sunt multe de spus despre camping, dar cred ca cel mai bine e sa descoperiti singuri si alte atractii pe care le ofera Camping Poiana Soarelui.

Si ca sa nu inchei brusc, am lasat ce e mai important la final. Cum se spune la noi: omul sfinteste locul si aici se vede de departe mana muncitoare a lui Florin, gazda primitoare care a fost alaturi de noi la orice dorinta, la orice cerere pe care am avut-o (si nu doar atat). De putine ori m-am simtit intr-un loc ca acasa iar acest camping este unul dintre aceste locuri.

Site-ul campingului este : https://poianasoareluisibiu.ro/ si de aici veti lua mai multe informatii privind pretul actualizat, puteti vedea mai multe poze, puteti afla si despre obiectivele pe care le puteti vizita atunci cand veti vizita aceasta locatie.

Las o poza aici, si rog prietenii cu care am petrecut aceste frumoase zile impreuna sa mai contribuie cu imagini si cuvinte alese!

[Imagine: WXHMP3C.jpg]

Listează

  Masina potrivita pentru rulota
Publicat de: Adrian77 - 04-18-2022, 08:19 PM - Forum: Pagina incepatorului - Răspunsuri (1)

Apelez la experienta voastra pentru a gasi masina potrivita pentru o rulota de 1000 Kg MMA.
1. Este suficient un motor de 1.6 tdi sau trebuie neaparat 2.0 tdi (ambele 130 CP) ?
2. Este absolut nevoie de tractiune integrala ? (iarna nu circul iar vara pun rulota undeva pe iarba)
3. Ce sugerati pentru 8-9000 euro?
Multumesc!

Listează

  Cadă baie
Publicat de: zeno șerban - 03-13-2022, 12:39 AM - Forum: Sfaturi Tehnice - Diverse sfaturi rulote, autorulote, proiecte, masini - Răspunsuri (2)

Bună seare,
Am o problemă cu cada de baie de la autorulotă şi nu ştiu cum aş putea s-o demontez. Cred că ar trebui să demontez şi WC-ul înainte, dar nu ştiu cum. Mă poate sfătui cineva ?
Mulţumesc, cu stimă

[Imagine: DSC-0947.jpg]
Mulţumesc.

Listează

Smile Parcare Rulote si Autorulote la Ploiesti
Publicat de: muzas007 - 03-11-2022, 12:05 PM - Forum: Hotel/parcare Rulote - Răspunsuri (4)

Salutare tuturor! 
Parcare pentru Rulote in Ploiesti. Este ceva destul de nou pe plan local. Am amenajat cca. 1500 mp in aceasta directie. 


[Imagine: IMG-20220310-WA0000.jpg] [Imagine: 20160403-143844263-i-OS.jpg][Imagine: 20160430-171807262-i-OS.jpg] [Imagine: 20160430-170330794-i-OS.jpg]

Oferta a fost primita cu bucurie de catre rulotisti si am decis ca pana in toamna sa mai adaugam cca 1250 mp pentru parcarea de rulote si autorulote la Ploiesti.

Un sistem de supraveghere video cu acces pe telefonul fiecaruia ce parcheaza aici, platforma betonata pentru a putea spala si pregati rulota de drum.
Va asteptam la Ploiesti sa parcati in siguranta si confort occidental! 
Cu Rulota 01

TARIFE 2022-2023 exclusiv pentru utilizatorii forumului despre-rulote.ro
50 lei / luna pentru minim 12 luni contractate
75 lei / luna pentru minim 6 luni contractate
*Numai cu plata avans si trebuie sa-mi trimiteti aici mesaj pentru a primi oferta

0740 006110, lasati mesaj daca nu raspund, de obicei sunt in vacanta

Listează