Punctajul Subiectului:
  • 0 Vot(uri) - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CristiCare este diferenta intre controlerele solare PWM si MPPT
#1
PWM și MPPT sunt două tehnologii diferite de încărcare a bateriilor utilizate în sistemele fotovoltaice, pentru a regla tensiunea și curentul furnizate de panourile solare către baterii.PWM (Pulse Width Modulation) este o tehnologie mai veche și mai simplă, care controlează tensiunea și curentul de încărcare a bateriei prin modificarea duratei impulsurilor de curent furnizate de panourile solare. Acesta funcționează prin transmiterea curentului de încărcare în impulsuri cu durată variabilă, pentru a reduce tensiunea și a menține curentul constant. În general, PWM este mai potrivit pentru sisteme mici, cu o singură baterie și o singură sursă de încărcare.

Pe de altă parte, MPPT (Maximum Power Point Tracking) este o tehnologie mai avansată, care optimizează puterea furnizată de panourile solare prin urmărirea punctului de putere maximă (MPP) și ajustarea tensiunii și curentului de încărcare pentru a maximiza eficiența sistemului. Acesta analizează și adaptează tensiunea și curentul de încărcare în funcție de nivelul de radiație solară și de temperatura ambiantă, pentru a optimiza eficiența de încărcare și a maximiza producția de energie electrică. MPPT este mai potrivit pentru sisteme mai mari, cu mai multe baterii și panouri solare, și poate îmbunătăți eficiența sistemului cu până la 30%.

În general, MPPT este mai eficient decât PWM în transformarea energiei solare în energie electrică și este recomandat pentru sisteme mai mari și mai complexe, în timp ce PWM este potrivit pentru sisteme mai simple, cu o singură sursă de încărcare și o singură baterie.

 Încărcătorul solar PWM (Pulse Width Modulation) este un dispozitiv electronic folosit în sistemele fotovoltaice pentru a regla tensiunea și curentul furnizate de panourile solare către baterii.

 Acesta funcționează prin controlarea tensiunii și curentului de încărcare a bateriei prin modificarea duratei impulsurilor de curent furnizate de panourile solare. În acest proces, tensiunea furnizată de panoul solar este redusă pentru a menține curentul constant și a proteja bateria împotriva suprasarcinii sau descărcării profunde.

 În general, încărcătoarele solare PWM sunt mai simple și mai ieftine decât cele cu MPPT (Maximum Power Point Tracking), dar au o eficiență mai mică. De aceea, acestea sunt recomandate pentru sisteme mai mici, cu o singură baterie și o singură sursă de încărcare, unde costul și complexitatea sunt factori cheie.

 Încărcătorul solar MPPT (Maximum Power Point Tracking) este un dispozitiv electronic utilizat în sistemele fotovoltaice pentru a optimiza producția de energie electrică prin urmărirea punctului de putere maximă (MPP) al panourilor solare.

 Acesta funcționează prin analizarea nivelului de radiație solară și a temperaturii ambiantelor și prin ajustarea tensiunii și curentului de încărcare pentru a maximiza producția de energie electrică. În timp ce un încărcător solar PWM reduce tensiunea furnizată de panoul solar pentru a menține curentul constant, un încărcător solar MPPT ajustează tensiunea și curentul pentru a obține eficiența maximă de încărcare.

 În general, încărcătoarele solare MPPT sunt mai eficiente decât cele cu PWM și sunt recomandate pentru sisteme mai mari, cu mai multe baterii și panouri solare. Acestea oferă o eficiență mai mare în transformarea energiei solare în energie electrică și reduc pierderile de energie datorate fluctuațiilor de tensiune și curent.

 Deși încărcătoarele solare MPPT sunt mai scumpe decât cele cu PWM, acestea oferă un randament mai bun și își recuperează costul inițial în timpul vieții lor utile prin economisirea de energie electrică și protejarea bateriilor împotriva supraîncărcării sau descărcării profunde.
Homo homini lupus
--------------------------------------
Incercati sa ma sunati, daca nu raspund, imi verific mailul cel putin de 3 ori pe zi: oneminute[pe]gmail[punct]com

Bere
[-] Pentru aceasta postare, Cristi a primit Like de la 2 utilizatori
  • Dovleac Florin, Florin Smolnicki
Raspuns


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)