Punctajul Subiectului:
  • 0 Vot(uri) - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zoli BanyaiSfat sistem fotovoltaic
#11
Pune niște fotografii, ceva, ca să înțelegem și noi despre ce este vorba. 
Ai ținut peste iarnă rulota sub un acoperiș, prelată, ceva?
Ai călcat pe panouri?
Ai decuplat și într-un sens și în celălalt, la montaj, în ordine panourile, controllerul, bateria?
Raspuns
#12
Bună ziua!
Stimați colegi, cumpăr un panou fotovoltaic FLEXIBIL nou, de 100 W, pentru acasă. NU doresc să aibă grosimea de DOAR 2 mm, doresc unul mai gros. Vindea un băiat de la Craiova pe OLX, dar nu îl mai văd. Nu doresc chit complet cu controller etc. Am.
Aștept oferte.
Mulțumesc!

PS. Dacă poate face comandă cineva pentru mine, pe Aliexpres, pe adresa mea, îi trimit banii, fără probleme.
Raspuns
#13
In acest moment NU iti recomand sa cumperi panou flexibil. Mai ales pentru acasa!
Homo homini lupus
--------------------------------------
Incercati sa ma sunati, daca nu raspund, imi verific mailul cel putin de 3 ori pe zi: oneminute[pe]gmail[punct]com

Bere
Raspuns
#14
Salutare!
Aș avea mai multe întrebări.
1. Cum se poate repara sau în cel mai rău caz da jos (DACĂ va fi necesar) un asemenea panou semiflexibil? Atașez și poze.
2. Cum pot fixa noul panou fotovoltaic (în cazul în care va trebui obligatoriu schimbat) pe tavanul rulotei? Doresc să aibă aerisire pe dedesubt, am înțeles că așa e mai bine pentru funcționare, dar și pentru o eventuală intervenție ulterioară.

Insist: la rulotă voi merge numai cu panouri fotovoltaice semiflexibile.
 
Doresc să fac următoarea precizare: panoul nu mai generează curent (doar vreo 2 - 3 Volți), nu știu de ce. Să fie oare ars sau defect? Se poate schimba vreo piesă, ceva (poza 3) la el sau trebuie înlocuit?
Precizez faptul că, totul a funcționat impecabil până acum. Acum ceva timp în urmă, am schimbat firele de la circuitul electric pe 12 V, cu circuitul original al rulotei la 220 V. Am două circuite complet separate. Atunci cred că s-a întâmplat ceva. Am o mică bănuială, nu îmi mai amintesc cu exactitate, dar cred că atunci când am schimbat cele două circuite, bornele de la baterie nu erau cuplate. Cred că de aici a pornit totul, pe viitor trebuie să fiu mai atent. Dacă s-ar putea înlocui ceva la panou (poza 3), o protecție, ceva, ar fi minunat, nu ar mai trebui să dau jos vechiul panou. Ce mă sfătuiți?
 
Atașez câteva poze pentru exemplificare.
Mai precizez faptul că am un alt panou, nou, tot semiflexibil, cu aproximativ aceleași caracteristici, cumpărat inițial pentru o instalație fotovoltaică acasă. Voi păstra noul panou pentru rulotă.
Acasă vreau să fac o instalație de iluminat (am de mult timp acest plan) cu un panou obișnuit de 12 V, cu reflectoare pe 12 V și cu senzori de mișcare.

[Imagine: 51fFm6a.jpg][Imagine: 0xCfY2c.jpg][Imagine: 3OInXVi.jpg][Imagine: zek99vD.jpg]
Raspuns
#15
Raspuns


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)
STS Service