Punctajul Subiectului:
  • 0 Vot(uri) - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Intrebari frecvente despre rulote
#21
(Ultima modificare: 10-16-2017, 09:06 PM de catre: SERGHEIDIN.) -->
Ufffff

Trimis de pe al meu LG-H818 folosind Tapatalk

Nu ai inteles bine..nu ai citit atent.Nu te-ai informat cu privire la regulamentul circulatiei...care sufera ,,alinieri" la regulamentele europene.
Este foarte clar , ai auto xu mma de 2850 + remorca de 1100= 3950 kg in ,,ansamblu".
Legiuitorul s_a gandit ca ,, omul are o masina cu mma de 3500 kg ce poate fi condusa cu cat B .DAR omul vrea sa lege si o remorca de masina cu 2_3 mobre sau ATV-uri.Ce sa faca?!! Sa schimbe masina ? NU.Legea ii da voie sa agate de caruta o remorca ,,usoara" (750 kg) ,care remorca usoara nu are dispozitiv de franare..ca este usoara de.Per total ajungem la 4250.Evident legiuitorul vrea sa fie sigur ca ma descurc cu ,,ditamai" caruta si o remorca mica si ma pune(obliga ) sa fac un curs simplu care imi va aduce in permis codul 96...cod ce imi permite joaca cu ansambluri de pana in 4250 kg.Pentru mai mult deja devine comercial si sunt alte reguli/ categorii.
Asa ca pana in 3500 in ansamblu =B ....pana in 4250 B cu un curs= 96
Clar?

Frate...discutam de ani de zile pe marginea acestui subiect si nici acum nu este clar ?!!

Trimis de pe al meu LG-H818 folosind Tapatalk
Serghei
Sector 3,Bucuresti
tel 0788344586
Raspuns
#22
(Ultima modificare: 10-17-2017, 12:34 AM de catre: neluspritz.) -->
Tot nu îmi e clar. In ce a colorat cu roșu , colegul nostru scrie clar ca face parte din categoria "B" . Eu stiu ce spui tu . Codul ala 96 nu exista in România. Exista intr-adevar in Germania. As vrea sa vad un permis cu acel cod pe el. Poate a apărut si la noi in ultimul an , eu schimbandu-mi permisul anul trecut in decembrie. Acum îmi dau seama cat de confuz e cineva care depinde de acest lucru, căutând pe forumuri. Mai așteptam păreri , de la alți colegi.

Trimis de pe al meu X2_Soul_Style_Plus folosind Tapatalk

Scuze din nou. Exista acel cod, l-am găsit acum, dar eu avand deja "E" nu aveam nevoie de acel cod, care apare pe permis la rubrica 12

Trimis de pe al meu X2_Soul_Style_Plus folosind Tapatalk
Raspuns
#23
Atentie ca din cate am mai auzit pe drumuri, in Germania politia recunoaste acel cod 96 doar pentru RV-uri nu si pentru remorci si platforme. Sunt cate unii care au luat amenda in Germania cu platforma.
telefon 0756840837
mario_rr@yahoo.com

Raspuns
#24
Cine sunt aia ?!!

Trimis de pe al meu LG-H818 folosind Tapatalk
Serghei
Sector 3,Bucuresti
tel 0788344586
Raspuns
#25
(10-17-2017, 12:19 AM)neluspritz A scris: Acum îmi dau seama cat de confuz e cineva care depinde de acest lucru, căutând pe forumuri. Mai așteptam păreri , de la alți colegi.

 

Exista acel cod, l-am găsit acum, 

Deci, mai e nevoie de pareri si de la altii ?
Numai sms la 0728.116.868
Raspuns
#26
Sunt oameni care circula prin Europa, daca ajuta la ceva. Oameni care au  sau avut intalniri cu politia din anumite state. Sunt multe lucruri care nu sunt ca in povestile din tara.
telefon 0756840837
mario_rr@yahoo.com

[-] Pentru aceasta postare, Mario a primit Likeuri de la 1 utilizator
  • Radu Ivanescu
Raspuns
#27
(10-26-2017, 07:14 PM)Mario A scris: Sunt oameni care circula prin Europa.... Sunt multe lucruri care nu sunt ca in povestile din tara.

Am priceput: povestile soferesti auzite prin parcarile din Europa ar trebui sa fie mai credibile decat cele din Romania. Cel mai bine prind la cei care n-au fost in viata lor in judetul vecin...
Munca ne fură timpul, banii ne fură mintea...
Raspuns
#28
Atunci incercati voi astia care sunteti asa mai Rambo un tur prin Europa sa vedeti cum stau lucrurile si pe acolo. Cele povestite la o bere la terasa sunt mai simplu de vazut. Au fost oameni care au avut probleme pe drum cu politia in diferite state din cauza permiselor sau a sarcinii tractate. Sunt foarte multi care nici nu mai circula pe Austria cu platforme sau remorci si prefera Cehia care este mai libera.
Sunt multe chestii dezbatute pe aici care multi le iau in gluma. Una este circulatia cu gazul deschis la rulota, puteti cauta care este amenda in Germania pentru asa ceva. Sau cum ar fi depasirea MMA-ului prin Europa, cat este amenda. Putem spune povesti la gura sobei pe urma.
Mai vorbeam undeva pe forum de riscul sa fi gazat in somn si multi au ras, uite un articol postat pe internet.
https://chrisduggleby.com/2015/09/02/tra...-the-road/
telefon 0756840837
mario_rr@yahoo.com

[-] Pentru aceasta postare, Mario a primit Likeuri de la 1 utilizator
  • Radu Ivanescu
Raspuns
#29
(Ultima modificare: 07-19-2020, 09:01 PM de catre: valipopa.) -->
S-a facut 2020 si la ce s-a discutat aici situatia este cam aceeasi. Am studiat foarte atent ce spune legea, si ce spun oamenii implicati in asta.(politistii si instructorii auto) Este legislatie europeana, si in toata Europa este  la fel.
Pe scurt:
-Cu categoria B poti conduce un ansamblu de masina+ rulota cu MMA maxim 3500kg. - conditii: rulota sa nu depaseasca MMA-ul remorcabil trecut in talonul masinii(evident) .
Se  calculeaza MMA masina + MMA rulota! -Nu va uitati la greutatea masinii sau a rulotei goale! vorbim numai de masa maxima autorizata!
-Cu categoria Bx (Bextins) poti conduce un ansamblu masina+rulota cu MMA intre 3500 si 4250kg - Daca te incadrezi in interval iti trebuie B extins. 
B extins e mai mult o formalitate,> -te duci la o scoala auto care face cursuri cu remorci (nu toate au) se plateste o taxa de 500-800lei , se fac niste ore (mai mult fictive,) si-ti elibereaza o hartie de absolvire. Cu ea te prezinti la politie la permise si ceri modificarea categoriei. (se elibereaza permis nou cu categoria Bx mentionata.)
- Daca ansamblul masina + rulota are MMA-ul peste 4250kg iti trebuie BE . - pentru BE se face curs la scoala de soferi, care nu mai e chiar asa fictiv, si se da examen cu politia pentru categorie noua.

Cam asta e pe scurt treaba cu carnetul. Restul sunt povesti de tiristi.. cam ca cele pescaresti. In general oamenii au tendinta sa vorbeasca dandu-si cu presupusul.
Nu conteaza destinatia, ci calatoria in sine!
[-] Pentru aceasta postare, valipopa a primit Like de la 3 utilizatori
  • costica V., costinlipan, Cristi
Raspuns


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)