Punctajul Subiectului:
  • 0 Vot(uri) - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nu incarca in mers, rulota englezeasca!
#1
Buna dimineata,
Am si eu o mica problema si m-am cam saturat sa incerc sa-i dau de cap din cunostintele mele de electrica. Prefer sa intreb.
Rulota este englezeasca cu scema electrica de mai jos. 
Am alimentat-o la 12 V de la bateria auto, cu fir cu contactor si siguranta. Am alimentat-o prin priza 12S doar pe 2 fire (cel alb si cel verde) pentru ca nu am interes sa alimentez frigiderul.
Cand comutatorul din rulota este trecut pe bateria auto, totul merge perfect pe bateria masinii (dar bateria rulotei nu se incarca)
Cand comutatorul din rulota este trecut pe bateria rulotei, totul merge perfect. pe bateria rulotei (dar bateria rulotei nu se incarca)
 
Acum, intrebarea este: cand se incarca bateria rulotei de la masina? ce conditii trebuie sa fie?

Am pus pe rulota o baterie descarcata (9-10V) si in nici o pozitie a comutatorului aceasta baterie nu primeste curent de la altenatorul si bateria auto.

[Imagine: Capture12.jpg]
Va multumesc frumos pentru intelegere si orice sfat!
Raspuns
#2
Pentru a functiona incarcarea trebuie sa legi toate plusurile si toate minusurile (masa) din priza a doua (alba). Incarcarea bateriei se face din plusul care alimenteaza frigiderul, celalat plus, pe care l-ai legat, alimenteaza doar releul de separare a sursei de alimentare a rulotei (din bateria auto sau rulota), dar tu nu ai tensiune spre bateria rulotei.
Munca ne fură timpul, banii ne fură mintea...
[-] Pentru aceasta postare, e-1 a primit Like de la 2 utilizatori
  • Florin Flipper, SERGHEIDIN
Raspuns
#3
(07-30-2019, 01:15 PM)e-1 A scris: Pentru a functiona incarcarea trebuie sa legi toate plusurile si toate minusurile (masa) din priza a doua (alba). Incarcarea bateriei se face din plusul care alimenteaza frigiderul, celalat plus, pe care l-ai legat, alimenteaza doar releul de separare a sursei de alimentare a rulotei (din bateria auto sau rulota), dar tu nu ai tensiune spre bateria rulotei.

MULTUMESC!
Raspuns


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)