Punctajul Subiectului:
  • 0 Vot(uri) - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rulotă de iarnă
#1
(Ultima modificare: 12-02-2018, 06:25 PM de catre: Florin Smolnicki.) -->
Stau deseori în rulotă iarna, pentru că îmi place foarte mult.

Și mai mult mi-aș dori să ies iarna cu rulota, dar deja la - 5 până la - 10 grade, condițiile devin din ce în ce mai dificile. 
Ce tipuri de rulote ( de preferat englezești ) recomandați pentru ieșiri iarna, ce dotări trebuie să aibă rulota pentru a putea ieși iarna la temperaturi foarte scăzute?
Raspuns
#2
Se poate opta si la rulote continentale cu specificatie UK. Eu am fost foarte multumit de Adria, usoare, foarte bine lucrate si izolate.
telefon 0756840837
mario_rr@yahoo.com

[-] Pentru aceasta postare, Mario a primit Likeuri de la 1 utilizator
  • Florin Smolnicki
Raspuns
#3
Cauta rulota care sa aiba bazinul de apa in interior.Sa mearga soba bine si sa aiba multe rasuflatori.Butelii cu gpl de iarna, boiler pe gaz,o pilota din aia groasa si o mica aeroterma ...nu mai ai treaba.
Telefon : 0741015477
Email : cprohome@yahoo.com
[-] Pentru aceasta postare, Ciprian Rosca a primit Likeuri de la 1 utilizator
  • Florin Smolnicki
Raspuns
#4
Florin, exista rulote de iarna, dar prin statele nordice. Sunt grele, scumpe. Au cateva avantaje, sunt unele cu calorifer, ai izolatia mult mai buna, etc... 

Asa cum zicea si Ciprian, nu iti recomand neaparat o rulota de iarna. Ia una mai noua si care sa aiba niste specificatii mai ok, o izolatie buna si bazinul in interior. Mai faci si tu diverse imbunatatiri: butelie incalzita, trumavent, niste tuicomicina si aia e rulota Smile
Homo homini lupus
--------------------------------------
Incercati sa ma sunati, daca nu raspund, imi verific mailul cel putin de 3 ori pe zi: oneminute[pe]gmail[punct]com

Bere
[-] Pentru aceasta postare, Cristi a primit Likeuri de la 1 utilizator
  • Florin Smolnicki
Raspuns
#5
Cam orice rulota poate fi folosita pe timp de iarna, cu atentie la cateva detalii:
- verificati chederele de la trape, usi si ferestre. Cand spun usi, ma refer si la usile spatiilor de depozitare de sub paturi. Orice crapatura va permite intrarea aerului rece de afara. Acesta va condensa rapid, iar apa rezultata va ingheta, formand un mic ghetar care se va topi treptat... Asta in afara de pierderea de caldura in zona respectiva.
- croiti niste perne izolatoare pe care sa le fixati in dreptul trapelor si ferestrelor. Macar o trapa sa ramana libera, pentru aerisire!
- folositi fuste pe toate laturile rulotei, pentru a evita circulatia curentilor de aer rece pe sub rulota. Daca nu aveti fuste, puteti face un "zid" de zapada, de jur-imprejur. Podeaua va incalzi aerul de sub rulota, iar pierderile vor fi mai mici.
- evitati uscarea hainelor si a incaltamintei in interiorul rulotei. Pastrati-le cel mult in baie, pentru a evita cresterea umiditatii in interiorul rulotei.
- aerisiti cat mai mult dimineata, cand iesiti afara. Deschideti cat mai multe ferestre. veti scapa astfel de mare parte din umezeala acumulata pe timpul noptii.
- petreceti cat mai mult timp ini aer liber, folositi rulota doar pentru dormit.
- daca folositi instalatia de apa, ar trebui sa instalati sisteme de incalzire a bazinelor si conductelor aflate in exterior. Retineti ca acestea sunt mari consumatoare de energie!
- cu cat e mai mica o rulota, cu atat se potriveste mai bine gerului. Se folosesc cam aceleasi sobe pe toate rulotele, dar una mica va avea nevoie de o putere mai mica, deci consum redus. Consumul instantaneu mare duce la inghetarea regulatoarelor la temperaturi scazute.
- nu faceti exces la consumul de alcool. Alcoolul nu ajuta organismul sa lupte cu frigul, mai ales in cantiati mari!
Munca ne fură timpul, banii ne fură mintea...
[-] Pentru aceasta postare, e-1 a primit Likeuri de la 1 utilizator
  • Florin Smolnicki
Raspuns
#6
Cine spunea ca iarna e nevoie de rulota speciala?
Iata ca se poate si cu una normala:
Munca ne fură timpul, banii ne fură mintea...
[-] Pentru aceasta postare, e-1 a primit Likeuri de la 1 utilizator
  • Florin Smolnicki
Raspuns
#7
Mda.....dar asta clar nu este rulota! :)) 
Diferenta este enorma.
Serghei
Sector 3,Bucuresti
tel 0788344586
Raspuns


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)