Punctajul Subiectului:
  • 0 Vot(uri) - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CrissvalyCrapatura deasupra usii de la rulota,
#1
Buna ziua, de curand am achizitionat o rulota Hobby Excludiv an fabricatie 2004 si pe exterior, parte superioara a usii are niste crapaturi. Fostul prorietar spune ca asa a cumparat-o si el . Care ar fi putut fi cauza sa se formeze acele crapaturi?
[Imagine: 20240324-120816.jpg]
Raspuns
#2
Posibil sa fie cauza o aranjare defectuoasa a greutatii pe rulota si parcurgerea unui drum cu multe denivelari (gropi, speedbumpers etc...). Verificati structura de lemn din spatele usii, daca aveti acolo ceva. Va recomand sa incercati sa vorbiti cu un tinichigiu daca se poate indrepta tabla, acoperi crapatura si vopsit.
Homo homini lupus
--------------------------------------
Incercati sa ma sunati, daca nu raspund, imi verific mailul cel putin de 3 ori pe zi: oneminute[pe]gmail[punct]com

Bere
Raspuns
#3
Si in interior este crapat, dar mai putin. In interior, pecartea cu usa, are bazin de 50 de litri pentru apa. Posibil sa fi mers cu bazinul plin?
[-] Pentru aceasta postare, Crissvaly a primit Likeuri de la 1 utilizator
  • Cristi
Raspuns
#4
Exact. Plin si probabil si cu una, doua baterii grele, s-a strambat structura si s-a spart si tabla. Nu stiu cat de mult afecteaza structura de rezistenta. Urmariti sus, distanta de la mobilier la tavan, pe toata lungimea ei, vedeti pe unde se desprinde, intariti.
Homo homini lupus
--------------------------------------
Incercati sa ma sunati, daca nu raspund, imi verific mailul cel putin de 3 ori pe zi: oneminute[pe]gmail[punct]com

Bere
Raspuns
#5
Multumesc mult !
Raspuns
#6
S-ar putea încerca o reparație. 
Nu știu cât ar ține.
Trebuie, așa cum spunea și Cristi, întărit peretele pe dinăuntru. 
Pentru exterior, așa, ca o idee mică, găsești tablă exact cum e modelul tău pe la atelierele de reparat rulote.
Nu știu cum vei face potriveala la culoare.
Eu aș mai da la o parte, pe o suprafață mai mică sau mai mare, și tapetul din interior și aș cerceta ce este acolo.
Cea mai mare și mai tristă problemă pe viitor va fi să nu apară din nou crăpătura.
Dacă o repari bine și nimerești reparația la fix, ai rezolvat o mare problemă.

Spor la treabă și succes!

PS. Pune mai multe poze, cât mai multe poze, ca să ne putem face o părere, poate ne mai vin idei.
Raspuns
#7
(Ultima modificare: 04-26-2024, 12:24 PM de catre: Preda Andrei.) -->
[Imagine: Imagine-Whats-App-2024-04-26-la-13-23-05-9a01de1c.jpg]Te salut! Eu am avut aceasta problema in mai multe locuri atat la usa cat si la geamuri! Problema este intradevar dispuneara disproportionata a greutatii dar nu numai. De regula structura de rezistenta a rulotei pe partea de mijloc este dispusa doar orizontal probabil pentru flexibilitate si vertical doar pe capete. Am folosit pentru tabla petece de tabla de aluminiu, lipite cu un silicon mai bun, peste crapatura, pe interior incercand Sa intind siliconul pe ambele suprafete incat sa iasa pe langa apoi le-am presat pana s-au lipit, evident eu am dat tot jos pana la tabla. apoi am inlocuit toata structura de rezistenta cu o rigla de lemn mai lata lipita pe tabala dar si stransa cu suruburi cu cap torbant pe exterior (pe mine nu ma deranjeaza aspectul mai ales ca vor fi si vopsite si se vor distinge cu greu) in plan orizontal, iar in plan vertical pe mijloc am pus tot rigla cu coltare gen contravantuiri si nu am mai dat voie tablei sa flambeze ca pe viitor sa faca fisura.Daca a apucat sa faca fisura acum si nu o repari cat mai constiincios vei avea o mare mare problema pe viitor, doar silicon sa astupi fisura nu va tine mult pt ca se coace in timp si orce infiltratie, pe langa mucegai va reusi sa iti strice si structura peretelui si podeaua iar costurile vor fi mai mari. E doar o idee cum am facut eu deasemenea poti cauta si un servis specializat. Evita ideea de a suda tabla este foarte suptire si risti sa faci gauri mai mari.
Raspuns


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)